Incident na tribinama
56

Tučnjava na duelu pionira Veleža i Zrinjskog: Privedena dva maloljetnika, kod jednog pronađena marihuana

E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Proteklog vikenda pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su imali nekoliko intervencija, a dvije se odnose na dešavanja na nogometnim utakmicama.

Jučer je na utakmici pionira Veleža i Zrinjskog na stadionu Rođeni u Vrapčićima došlo do tučnjave na tribinama, a dva maloljetnika B. M. (2006.) i A. J. (2006.), oba iz Mostara, su privedeni u službene prostorije zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Lica su privedena u službene prostorije kojom prilikom je kod B. M. pronađena i oduzeta manja količina zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, te je isti lišen slobode po odobrenju dežurnog tužioca", stoji u saopćenju MUP-a HNK.

Dan ranije pripadnici PS Stolac su vršili obezbjeđenje utakmice Kantonalne lige između Iskre i Blagaja na gradskom stadionu u Stocu.

U 36. minuti utakmica je prekinuta zbog fizičkog nasrtaja domaćeg igrača E. G. (2003.) iz Stoca na glavnog sudiju meča N. K. (1988.) iz Mostara.

Sudija je zadobio povrede neutvrđenog stepena i izjavio da će se obratiti za ljekarsku pomoć u RMC "Safet Mujić" u Mostaru. Nakon prekida susreta policija je ispratila sudije ka Mostaru.