Matri prelomio
8

Trostruki prvak Italije završio nogometnu karijeru: Ne želim praviti budalu od sebe

K. H.
Alessandro Matri sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Alessandro Matri sa suprugom (Foto: EPA-EFE)
Bivši igrač Milana i Juventusa Alessandro Matri kaže da je završio profesionalnu karijeru jer ne želi praviti budalu od sebe te da je shvatio kako je došlo vrijeme za kraj njegovog nogometnog puta.

Matri je karijeru počeo u Milanu 2003. godine, a tokom prvog mandata u ovom klubu igrao je na posudbama u Pratu, Lumezzanu i Riminiju, da bi nakon toga otišao u Cagliari gdje se afirmisao i postao jedan od najtraženijih napadača u Italiji.

Uslijedio je transfer u Juventus 2011. godine i s ovim timom je osvojio tri titule prvaka Italije, a nakon toga je opet igrao za Milan, zatim Fiorentinu, Genou, Lazio, Sassuolo, da bi u Bresciji, čiji je bio član ove sezone, shvatio da želi završiti karijeru.

"Mogu reći da sam ostvario svoje snove. Kada sam počeo karijeru, nisam ni sanjao da ću napraviti ovakve stvari i osvojiti tri Scudetta. Izgubio sam motivaciju i ne osjećam se više dobro na terenu, a nisam tip osobe koja će ostati u nekom klubu iako ne može pružiti ono što se od njega očekuje", kazao je Matri i nastavio:

"Nisam dobio puno ponuda, a ove koje su bile me nisu dovoljno privukle. Ne želim praviti budalu od sebe, sigurno je da će mi nedostajati život nogometaša, a samo neka velika ponuda bi me mogla opet zaintrigirati", ističe Matri.

Matri je igrao i za reprezentaciju Italije za koju je upisao sedam nastupa, a jednom se upisao i u listu strijelaca.