Nogomet
15

Trivunović: Ima još 90 minuta igre; Stojčev: Presretan sam, blizu smo trofeja

Piše: Edin Isanović
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sarajevo je u prvoj utakmici finala Kupa BiH pobijedilo Čelik u Zenici rezultatom 2:0. Pogotke su postigli Vule Trivunović u 43. i Miloš Stojčev u 90. minuti utakmice.

Na taj način Bordo tim ima veliku šansu da u uzvratu koji se igra 17. maja na Koševu dođe do trofeja. Strijelac prvog gola za Klix.ba kaže kako, uprkos dobroj igri i pobjedi na Bilinom Polju, još uvijek nije sve završeno.

"Prvo poluvrijeme finala smo uspješno apsolvirali. Sretan sam zbog gola i sjajne predstave momaka. Ipak, nećemo unaprijed slaviti. Pobjeda u gostima 2:0 jeste dobar rezultat, ali nije nenadoknadiv. Siguran sam, naša igra u Zenici je najbolji poziv za navijače da nas podrže u uzvratu na koševu", kazao je za naš portal Trivunović.

Trijumf Bordo tima u posljednjim trenucima meča potvrdio je maestralnim potezom Miloš Stojčev koji je za kratko vrijeme postao ljubimac navijača Sarajeva.

"Presretan sam, blizu smo dugo očekivanog trofeja. Vjerujem da ćemo i u revanšu biti na željenom nivou i na kraju biti osvajači Kupa BiH. Uprkos slavlju 2:0 pitanje konačnog pobjednika nije riješeno", istako je za Klix.ba Stojčev.