Nogomet
20

Treninzima Zmajeva u Hrasnici priključili se Džeko, Pjanić i Zahirović

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Treninzima reprezentacije BiH, pred utakmicu protiv Latvije, jutros su se priključili Edin Džeko, Miralem Pjanić i Adnan Zahirović.

Zmajeve su u Hrasnici dočekali reprezentativci Malezije do 11 godina, koji se u Sarajevu pripremaju za Svjetski kup. Prema riječima selektora Safeta Sušića ostali igrači će se treninzima priključiti nakon što završe sve klupske obaveze.

Na upit da prokomentira utakmicu finala Talijanskog kupa između Lazija i Rome, Sušić je kazao da je navijao za Lazio.

"Kad imaš dva igrača na dvije strane, teško se odlučiti. Pošto Miralem nije igrao, bio sam na strani Lazija. Zvao sam Petkovića da mu čestitam i drago mi je što je osvojio trofej. Također, drago mi je zbog Lulića, jer je velika stvar što je postigao odlučujući pogodak", kazao je popularni Pape.

Selektor BiH je dodao da mu je drago što je Hoffenheim izborio ostanak u Bundesligi.

"Drago mi je što su to ostvarili. Zamisli kakav bi Salihović došao na pripreme da su ispali iz lige. Ovako će doći spreman i raspoložen", kazao je Sušić.

Nakon što je Elvir Rahimić osvojio ligu Rusije, Pape se nada da će tamošnji kup osvojiti Anži i kapiten Zmajeva Emir Spahić

Pjanić nije nastupio u finalu kupa Italije, ali kaže da na okupljanje dolazi potpuno spreman.

"U Latviju idemo po sva tri boda i nastaviti naš put prema Brazilu. Jedva sam čekao okupljanje i tu utakmicu", kazao je Pjanić.

Zmajevi s Latvijom igraju 7. juna u Rigi.