Nogomet
0

Trening centar NSBiH u Zenici svaki dan izgleda sve bolje

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Grubi radovi na izgradnji trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici na Crkvičkom brdu su završeni.

Asfaltiran je i pristupni put do trening centra NSBiH, a finalni radovi se privode kraju. Radnici rade na održavanju urednosti travnatih površina, a u toku je opremanje kuhinje i instalacija kuhinjskih elemenata, sklapanje namještaja za sobe igrača i službenih osoba te finalni radovi uređenja i ostalih prostorija.

Soba za rekreaciju, sanitarni čvorovi i nekoliko soba u potpunosti su završeni, a u toku su radovi na asfaltiranju trotoara, te nanošenju drugog sloja asfalta na put koji vodi sa glavne ulice prema trening centru.

Prema riječima zaposlenih, službenici UEFA-e su proteklih dana dolazili u posjet trening centru i izrazili su zadovoljstvo onim što je do sada završeno.

"Prije nekoliko dana dolazili su iz UEFA-e, htjeli su se uvjeriti da radovi dobro napreduju i vidjeti kako će sve na kraju izgledati. Pokazali smo im sobe koje su završene i rekli su da su zadovoljni obimom posla i vremenskim periodom završetka radova", kazao je jedan od uposlenika firme Komgrad.

Za sada nije poznato kada će svi radovi biti privedeni kraju, ali svečano otvaranje trening centra Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine trebalo bi biti početkom septembra, kada će vrpcu presjeći predsjednik UEFA-e Michel Platini.