Pred mostarski derbi
54

Trener Zrinjskog pred susret s Veležom: Trebamo izaći na teren i dati više od maksimuma

G. Š.
Uoči sutrašnjeg derbija između Zrinjskog i Veleža koji se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru od 16:00 sati danas je na konferenciji za medije trener HŠK Zrinjski Željko Petrović čestitao Ultrasima 30. rođendan i pozvao ih da ih i dalje prate kao i do sada.

"Bez njih klub ne bi došao na ovaj nivo na koji je došao. Nadam se da će im se čestitati i 40-ti, 50-ti i 60-ti, jer stvarno kako oni nas prate svugdje to je za jedno poštovanje", rekao je Petrović.

Što se tiče derbija, kako je naglasio, igračima je rekao, "ako poštujete ovaj klub i volite navijače i Ultrase kao što oni vas vole, jedino od vas tražim da izorete ovaj teren u subotu i da se jedno dvije sedmice popravlja poslije toga. Sve ostalo je derbi kao i svaki derbi."

Ističe kako su bile najteže utakmice do sada gdje je potreban drugačiji pristup i da su igrači toga svjesni, te će danas na treningu dogovoriti posljednje detalje sa sistem i taktiku igre za sutrašnji meč, te da će na teren izaći najzdraviji i najspremniji.

"Mi igramo kući, mi smo Zrinjski, mi branimo titulu, mi smo osvajači duple krune, treba sutra samo izaći na teren i dati maksimum i više od maksimuma, to je što tražim od igrača", poručio je trener Zrinjskog uoči mostarskog derbija.

Meč između HŠK Zrinjski i FK Velež igra se sutra od 16:00 sati na stadionu pod Bijelim Brijegom u Mostaru, u okviru 26. kola Wwin lige BiH. Očekuju se pune tribine, a svi koji nisu u mogućnosti biti na stadionu, meč mogu pratiti uživo u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Podsjetimo da će mostarski derbi proći bez prisustva navijača Veleža jer su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona su ovaj događaj ocijenili kao utakmicu visokog rizika i donio odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača.

"Obzirom na događanja u posljednjem vremenskom periodu, narušavanju javnog reda i mira u većem obimu koje su izazvali pojedinci iz navijačkih grupa na području Mostara, PU Mostar kao nositelj osiguranja ovu utakmicu u sigurnosnoj procjeni okarakterisao je kao događaj visokog sigurnosnog rizika", pojasnili su iz MUP-a HNK.