"Nisu nas nadigrali"
1.1k

Trener Željezničara razočaran nakon derbija: Previsok rezultat, to su bile tri polušanse

D. P.
Bašić vidno nezadovoljan (Foto: T. S./Klix.ba)
Bašić vidno nezadovoljan (Foto: T. S./Klix.ba)
Trener FK Željezničar Nermin Bašić bio je razočaran rezultatom nakon teškog poraza svog tima od Sarajeva u derbiju na Koševu i to nije krio tokom davanja izjave nakon susreta.

Željezničar je primio tri gola na Koševu i poražen je od Sarajeva rezultatom 0:3, što je jedan od težih poraza Plavih posljednjih godina. Tugu nije krio ni trener Plavih Nermin Bašić, ali posebno zbog rezultata za kojeg ističe da je previsok.

"Razočaran sam i rezultat je previsok s obzirom na dešavanja na terenu. Mislim da smo bolje ušli u utakmicu, a suhi individualni kvalitet je presudio. Mislim da nas nisu ni taktički ni trkački nadigrali. Iz tri polušanse su nam dali tri gola. Čestitam im, vrlo težak poraz. Imamo šta imamo, ne bih toliko gledao. Razočarenje je ogromno, ali borbom, htijenjem i zalaganjem nije bilo za 3:0", rekao je Bašić.

Trener Plavih je dodao da je individualni kvalitet donio prevagu u korist Sarajeva.

"Većinom su to bili napadi od 16 do 16 metara. Zaista, iz tri poluprilike su nam dali tri gola, a to je taj individualni kvalitet. Mislim da smo bili hrabri, visoko smo stajali, ali fali malo kvaliteta prema naprijed. Ne mogu biti toliko razočaran, 3:0 je visok rezultat, ali to nije bilo tako baš na terenu", dodaje Bašić.

Trener Željezničara je za kraj objasnio ponuđenu ostavku nakon prošlog kola i utakmice protiv Širokog Brijega.

"Mislim da ne bih trebao puno o sebi pričati. Poslije pet poraza, treba imati obraz. Želio sam podnijeti ostavku i skinuti teret sa sebe. Nisam ja došao da me otjeraju i naplatim nešto. Ja volim Želju iskreno srcem i želio sam ponuditi ostavku. Hvala upravi i navijačima koji su me podržali, a ovo je težak proces i nadam se da ćemo uspjeti. Napraviti boljeg Želju. Pauzu sada moramo iskoristiti da podignemo performanse, odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice", zaključio je trener Željezničara.