Počeli s treninzima
49

Trener Slobode: Zvalo me 15-20 igrača koji žele u naš klub, godi što se mnogi raspituju

K. H.
Mladen Žižović
Mladen Žižović
Nogometaši Slobode su danas počeli pripreme za drugu polusezonu u Premijer ligi BiH, a trener Mladen Žižović kaže da mu godi što se mnogi igrači raspituju za dolazak u ovaj klub.

Trener Žižović prvo je izvršio prozivku igrača, a nakon toga se obratio medijima te rekao da u drugoj polusezoni želi dokazati da dobri rezultati nisu bili slučajni.

"Danas je prvi dan našeg okupljanja i odradit ćemo prvi trening u godini. Prvi dio priprema ćemo sigurno odraditi ovdje u Tuzli i okolini, a za desetak dana je planiran put u Medulin, gdje ćemo odigrati nekoliko pripremnih utakmica. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti za nadolazeću polusezonu, u kojoj želimo napraviti mali iskorak što se tiče sportskih rezultata. Iako nemamo neki prtisak rukovodstva kluba, imamo sportski pritisak unutar svlačionice i želimo pokazati da rezultati nisu plod slučajnosti, već predanog rada", rekao je Žižović na početku i najavio pripremne mečeve:

“Prva kontrolna utakmica bi trebala biti 26. januara protiv Simm-Baua, generalka je 19, februara protiv Radnika. S našim prijateljima u Gračanici, ekipom Bratstva, 12. februara ćemo odigrati pripremni meč."

Žižović je nakon toga potvrdio da Eldar Hasanović više neće igrati za Slobodu jer mu je istekao ugovor, kao ni kapiten Amar Beganović koji je otišao u slovensku Muru. O ciljevima u nastavku sezone rekao je da očekuje da budu u gornjem dijelu tabele.

"U sportu nikada nema garancija, niti pravila i zato i jeste najvažnija sporedna stvar na svijetu. Ono što mi možemo jeste obećati da ćemo dobro raditi i imati pravi pristup i angažman. Na početku nije bilo fino biti trener Slobode jer smo se borili za opstanak, a samo pola godine nakon toga nemamo nikakvih problema. Želimo nova iskušenja i vjerujem da će neki igrači, koji su ostali dužni neke stvari, da pokažu šta znaju na proljeće. Cilj je da budemo u gornjem dijelu tabele. Protekle dvije sezone se Sloboda grčevito borila za opstanak, a sad smo četiri boda od Evrope i u četvrtfinalu smo Kupa. Mi smo svima tvrd orah zbog načina na koji igramo", rekao je Žižović.

Za kraj je dodao da ima mnogo poziva od igrača koji žele igrati za Slobodu.

"Pojavila se informacija za mnoge igrače. Znao sam i ranije da je Sloboda mamac, dobio sam i sam upite 15-20 igrača koji žele u Slobodu. To svakako godi svima u klubu jer se mnogi raspituju za stanje u Slobodi. Marko Obradović je jedan od igrača s kojim sam igrao, te s njim ostao u kontaktu. Mislim da je u ovom momentu ipak realnije da nađe inostrani angažman, ali rekao je da ako bude dolazio u BiH, da mu je Sloboda prva opcija", otkrio je Žižović i zaključio:

"Teško je u zimskom prelaznom roku dovesti kvalitetne slobodne igrače, ali potrudit ćemo se. U zavisnosti od angažmana i rada naših igrača ćemo povlačiti neke poteze."