Govorio na pressici
7

Trener Posušja pred gostovanje Željezničaru: Milina je igrati na Grbavici, ali mi imamo svoj cilj

S. G.
Branko Karačić na press konferenciji Foto: HŠK Zrinjski
Branko Karačić na press konferenciji Foto: HŠK Zrinjski
Trener Posušja Branko Karačić govorio je na press konferenciji pred utakmicu 32. kola Premijer lige BiH u kojoj će njegov tim gostovati Željezničaru.

Šef struke Posušaka govorio je biranim riječima o sarajevskim Plavima, a posebno je istakao atmosferu na stadionu Grbavica.

"Milina je igrati na Grbavici. Biće puno gledalaca, Željo je kvalitetna ekipa i ima motiv da zadnje dvije utakmice riješi u svoju korist i izađe u Evropu. Mi se ne bojimo, znamo Željine dobre strane, ali imaju i jedan 'valoviti' dio u prvenstvu. Na Grbavici su uvijek vrlo korektni, a očekujem da moji igrači nastave igrati u dobrom ritmu. Vjerujem da ćemo uljepšati sebi tu utakmicu kako želimo"; rekao je Karačić nakon čega je dodatno nahvalio tim Nermina Bašića.

"Znamo da je skoro kraj prvenstva, da imamo 180 minuta da riješimo svoje pitanje i svoj cilj. Vjerujem da ćemo opstanak riješiti na jednom teškom gostovanju kao što je Željezničar. Bod koji je Željo osvojio protiv Sarajeva je nevjerovatno bitan za njih. Imaju šansu da izađu u Evropu, ali i mi imamo jedan cilj – da što prije osiguramo opstanak.

Željo uvijek ima tehnički dobru ekipu koja želi igrati i voli se nadigravati. Znamo da će biti puno prostora za nas. Očekujem dobru utakmicu za gledaoce. Mi nećemo kalkulisati, a neće ni oni. Imaju iskusne igrače poput Kosorića, vrlo kvalitetna krila, a znamo i vrijednosti Štilića i Krpića", mišljenja je Karačić.

Istakao je kako mu je drago što će Samir Bekrić posljednju utakmicu u karijeri odigrati upravo protiv njegovog tima.

"Meni je drago što sam čuo da će Samir Bekrić imati oproštajnu utakmicu protiv nas. Nadam se da neće biti sretan u nedjelju, ali želim mu svu sreću kao čovjeku poslije ove utakmice jer je vrlo kvalitetna osoba i igrač. Dosta puta sam razgovarao s njim”, zaključio je Karačić.