Vapaj iz Ukrajine
45

Trener i igrači Šahtara zapeli u hotelu: Situacija je ozbiljna, molite se za nas

N. K.
Dio igrača Šahtara s porodicama zapeli u hotelu (Foto: Screenshot)
Dio igrača Šahtara s porodicama zapeli u hotelu (Foto: Screenshot)
Ukrajinskog nogometno prvenstvo je zaustavljeno nakon što je ruska vojska započela s invazijom na ovu državu, a veliku dramu u ovim trenucima proživljavaju nogometaši i članovi stručnog štaba Šahtara.

Naime, prema informacijama kojima raspolaže italijanski SportMediaset u jednom su kijevskom hotelu ostali zarobljeni glavni trener kluba Roberto De Zerbi, a s njim navodno i nekoliko drugih članova stručnog štaba te dio igračkog kadra.

Među onima koji su zapeli u hotelu je i brazilski napadač Junior Moraes, koji se i sam javio na Instagramu te javno zatražio pomoć.

"Situacija je ozbiljna i zapeli smo u Kijevu čekajući rješenje za izlazak. Nalazimo se u hotelu. Molite se za nas", poručio je Moraes.

Dio igrača sa svojim porodicama su snimili i u javnost pustili poruku vapaja iz Kijeva, a brazilski Globo prenosi i izjavu supruge jednog igrača.

"Osjećamo se napušteno, ne znamo šta raditi. Vijesti ne dopiru do nas, osim onih iz Brazila... Imamo dio odjeće i još ne znamo kako ćemo riješiti situaciju", otkriva neimenovana supruga iz hotela.

Podsjetimo, jutros je ruska vojska započela s invazijom na Ukrajinu, a prizori iz te zemlje su stravični budući da širom gradova odjekuju eksplozije, a civili bježe iz napadnutih područja.