Prema protokolu
402

Trener golmana FK Sarajevo prijavljen kao treći čuvar mreže Zmajeva za meč s Nizozemskom

H. H.
Svaka selekcija u zapisniku mora imati najmanje tri prijavljena golman (Foto: FK Sarajevo)
Svaka selekcija u zapisniku mora imati najmanje tri prijavljena golman (Foto: FK Sarajevo)
Trener golmana FK Sarajevo Adi Adilović priključio se reprezentaciji Bosne i Hercegovine te je prijavljen kao treći golman za predstojeći meč Lige nacija sa Nizozemskom koji Zmajevi igraju sutra u Amsterdamu (18:00).

Ovu vijest potvrdio je klub sa Koševa putem zvanične stranice, a Adilović će na listi prijavljenih igrača zamijeniti Jasmina Burića koji se povrijedio protiv Irana i neće konkurisati za susrete Lige nacija protiv Nizozemske i Italije.

Prema UEFA protoklu svaka selekcija u zapisniku mora imati najmanje tri prijavljena golmana, a slična situacija desila se i u meču četvrtog kola Lige nacija kada smo gostovali selekciji Poljske u Wroclawu.

Za taj susret kao treći čuvar mreže bio je prijavljen trener golmana Goran Brašnić jer je prethodno Asmir Begović napustio reprezentativni kamp nakon susreta protiv Nizozemske, dok je Jasmin Burić bio zaražen koronavirusom.

Podsjetimo, utakmica Nizozemska - BiH igra se sutra od 18 sati u Amsterdamu, a Zmajevi će tri dana kasnije na Grbavici dočekati Italiju s početkom u 20 sati i 45 minuta.