Prva liga FBiH
35

Trener Đekanović tvrdi da su ga tukli u tunelu u Banovićima: Ponosno predstavljam svoj grad

D. P.
Đekanović nije otkrio ko ga je napao (Foto: Redžep Kadrić / NK Zvijezda)
Đekanović nije otkrio ko ga je napao (Foto: Redžep Kadrić / NK Zvijezda)
Trener gradačačke Zvijezde Nebojša Đekanović na svom Facebook nalogu naveo je kako je napadnut tokom jučerašnje utakmice Prve lige Federacije BiH protiv Budućnosti u Banovićima.

Lokalni derbi odigran je u drugom kolu Prve lige FBiH, a završen je rezultatom 2:2. Susret je okončan tako što su gosti iz Gradačca gol za poravnanje postigli u drugoj minuti nadoknade.

Nakon meča o svemu se oglasio trener gostiju Nebojša Đekanović koji tvrdi da je napadnut u tunelu poslije utakmice. Strateg Zvijezde nije otkrio ko ga je napao, niti šta je razlog napada, ali je u prvi plan stavio grad Teslić iz kojeg dolazi.

"Jučer što sam doživio vodeći svoju Zvijezdu u Banovićima volio bih da se ne desi nikom od nas. Sport je da se ljudi spajaju, upoznaju, stiču prijateljstva, razmjenjuju iskustva i da budu jedni drugima na usluzi i od pomoći. Po završetku utakmice napadnut sam u tunelu koji vodi do svlačionice, uhvaćen za vrat i udaren u predjelu glave. Tokom čitave utakmice sam prozivan, vrijeđan na sve načine i uz najgore moguće psovke. Jesam iz Teslića. Mali grad sa velikim ljudima i uvijek ću ga s ponosom predstavljati", navodi Đekanović.

Trener Zvijezde ističe da je sport u našoj zemlji na izdisaju te da je izgubio smisao i etiku postojanja.

"Prijetnje vam neće pomoći jer se ne bojim nikog i nikad se neću sklanjati. Ja ću i dalje praviti rezultate i uspjehe. Morate znati da ni u jednom klubu nisam dobio otkaz. Ako vam smetam, to je vaš problem. Kolege moje, čuvajte i njegujte prijateljstva. Trebamo jedni drugima u ova teška vremena. Sport nam je očito na izdisaju, gubi smisao i etiku postojanja. Sve se unaprijed zna. Statistika + realnost =? Hvala na podršci ljudima iz kluba, ekipi i navijačima iz Gradačca i dalje. Ja ću i dalje da radim na sebi u svakom pogledu. Uvijek imam motivaciju i želju za pobjedom kao prvog dana kada sam došao na teren", zaključio je Đekanović.

Ovaj 42-godišnji stručnjak u karijeri je vodio Borac Jelah i Zvijezdu Gradačac kao prvi trener. Prije toga je radio kao pomoćni trener u Zvijezdi 09 i Metallegheu iz Jajca.