Otvorena pozicija
11

Trener Ajaxa oduševio čelnike Manchester Uniteda na prvim pregovorima

K. H.
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Erik ten Hag (Foto: EPA-EFE)
Nizozemac Erik ten Hag održao je prve pregovore s čelnicima Manchester Uniteda u vezi s preuzimanjem klupe Crvenih đavola, a iako ga britanski mediji ne mogu još uvijek etiketirat kao favorita za klupu ovo kluba, navode da ih je oduševio svojom vizijom i filozofijom.

Od ranije je poznato da njemački stručnjak Ralf Ragnick neće ostati na klupi Uniteda nakon kraja ove sezone, a kada je došao u klub najavljeno je da će on ostati zadužen za sportski segment i da će do naredne sezone Crveni đavoli pronaći novog šefa stručnog štaba.

Ranije su britanski mediji pisali da Manchester United bira između Mauricija Pochettina koji je trenutno šef stručnog štaba PSG-a i Erika ten Haga koji je trenutno trener Ajaxa, a nakon što je ovaj Nizozemac održao prve pregovore s njima, jasno da je on u puno boljoj poziciji.

Ko je Erik Ten Hag? Riječ je o sjajnom treneru Ajaxa koji je Kopljanike vratio na najveću evropsku nogometnu scenu. S Ajaxom je dva puta bio prvak Nizozemske, a osvojio je i dva kupa.

Već duže vrijeme mnogi smatraju da je "zreo" za neki bolji klub, a ostaje pitanje da li će dobiti šansu na mjestu šefa stručnog štaba Manchester Uniteda.