Čekao se Real, ali...
93

Trebao je dominirati Evropom, ali je s 21 godinom otišao kod Saudijaca: Nisam tu zbog novca

D. P.
Veiga je bio nadomak Reala (Foto: Twitter/Ilustracija)
Veiga je bio nadomak Reala (Foto: Twitter/Ilustracija)
Jedan od najvećih talenata evropskog nogometa Gabri Veiga šokirao je ljetos cijelu planetu transferom u Saudijsku Arabiju, a sada je poručio da na njegovu odluku nije utjecao novac.

Veiga (21) smatrao se budućom svjetskom superzvijezdom. Mnogi veliki klubovi bili su zainteresovani za njega, Napoli je bio nadomak sklapanja posla kako bi ga doveo za 40 miliona eura iz Celte Vigo, ali je ubrzo sve "propalo".

Mladić iz Španije odlučio je preći u Saudijsku Arabiju u 22. godini, kada se očekivalo da počne dominirati evropskim nogometom. Osim Napolija, pominjao se i njegov transfer u Real, ali od toga nije bilo ništa. Prešao je u Al Ahli i njegov potez Toni Kros je javno komentarisao riječima "sramotno".

Veiga se sada konačno oglasio i poručio da nije zbog novca prešao u Saudijsku Arabiju, već da se želi razviti kao pravi nogometaš.

"Nisam prešao u saudijsku Pro ligu samo zbog novca, već kako bih napredovao. To je bila najbolja opcija za razvoj, da rastem pod mladim trenerom, ekipom puno zvijezda i u ligi koja tako napreduje. Ja sam sto posto ponosan na svoju odluku", rekao je Veiga.

Kroos je objasnio svoj komentar kada je poručio da je Veigina odluka bila sramotna. Poručio je da razumije igrače poput Cristiana Ronalda i Karima Benzeme koji na zalasku karijere odlaze u Saudijsku Arabiju, no da je pravi problem što igrači na vrhuncu odlaze u Aziju u potrazi za novcem.