Joachim Löw
0

Trebaju nam uspješni igrači, ne oni puni tetovaža

Totalsport
Veznjak Schalkea iz Gelsenkirchena, 27-godišnji Jermaine Jones, među prvim je nogometašima koji su iskoristili novo FIFA-ino pravilo promjeni nacionalne vrste, te je njemačku zamijenio američkom selekcijom.

Jones, koji ima američko i njemačko državljanstvo, odlučio je nastaviti nastupati za reprezentaciju domovine svog oca nezadovoljan statusom kod njemačkog selektora Joachima Löwa, nakon čega je lansirao napad na njega, kao i Njemački nogometni savez (DFB).

  • Još od februara mi nije bilo jasno zašto me selektor zaobilazio. Kriterij prema kojemu je donosio odluke me nervira, a on nema veze s izvedbama igrača. U mom je slučaju taj kriterij svakako bio nepravedan i nisam dobio pravu priliku - rekao je Jones za Bild, pa nastavio.

  • Ja sam igrač s jakim karakterom. Njemački nogometni savez tolerira Michaela Ballacka i Torstena Fringsa kao vođe i jake karaktere, ali to je to. Ostali bi se igrači trebali pridržavati pravila i držati tiho, ali ja nisam takav - dodao je Jones koji je za njemačku reprezentaciju skupio tri nastupa, sve u prijateljskim utakmicama.

Na takve optužbe Löw se nije libio odgovoriti.

  • Nama trebaju uspješni igrači, ne tetovirani. Jones ne bi trebao biti u centru nikakve debate. On je odigrao neke utakmice i dobio je priliku, naprimjer u utakmici protiv Engleske. Ali nije bio uvjerljiv i mislim da su se ostali igrači bolje uklapali u kadar od njega. Također je smiješno tvrditi da mi u njemačkoj reprezentaciji želimo da igrači šute. Naprotiv, mi želimo da igrači kažu svoje mišljenje, ali i preuzmu odgovornost. Izjava koju je Jones dao diskvalificira njega samog - zaključio je Löw.