Nogomet
4

Travnik stigao do važnog trijumfa protiv Čelika, Avdukić poklonio pobjedu Zrinjskom

Piše: Edin Isanović
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
U terminu od 15:30 sati odigrano je šest utakmica 23. kola BHT Premijer lige. Postignuti su sljedeći rezultati: Travnik – Čelik 2:0, Rudar P. – Mladost V.O. 0:0, Zvijezda – Olimpic 0:2, Vitez – Leotar 2:0, Radnik – Slavija 2:0 i Zrinjski – Borac 2:1.

Travnik – Čelik 2:0

Travniku, koji se bori za opstanak, stigao je na megdan Čelik. Crveno-crni nisu osjetili gorčinu poraza u posljednjih osam prvenstvenih utakmica, dok su Veziri u posljednja dva meča savladali Široki Brijeg i Leotar. Sa dosta optimizma dočekali su goste sa Bilinog Polja. Domaći su krenuli od prvog minuta ofanzivno. To su konkretizirali već u 4. minuti kada je pogodio Hasečić. Igrao se 18. minut kada je Dudić udvostručio vodstvo tima sa Pirote. To je bio rezultat prvog poluvremena. U drugih 45 minuta domaći su znalački čuvali stečenu prednost. Na kraju su stigli do izuzetno važne pobjede koja ih polako približava luci spasa.

Rudar Prijedor – Mladost V.O. 0:0

Za Rudar nije bilo puno filozofije u sudaru sa novajlijom u ligi. Tri boda bila su imperativ u borbi za goli premijerligaški život. Domaći su tokom prvog poluvremena imali više od igre, ali nisu uspjeli postići pogodak. Mreže su mirovale u prvih 45 minuta.

Pokušavali su Prijedorčani i u nastavku da postignu toliko željeni pogodak. Igrali su ofanzivno. Gosti iz Velike Obarske svoju su šansu čekali iz kontranapada. Ostalo je 0:0.

Zvijezda – Olimpic 0:2

Zvijezda ,koja je dugo vremena stanovnik sredine tabele, dočekala je Olimpic. Gostima su bili neophodni bodovi kako bi se priključili vrhu tabele. Stoga su izabranici Faika Kolara krenuli ofanzivno. To im se ispaltilo u 7. minuti kada je pogodak za vodstvo postigao Muharemović. Nakon primljenog pogotka domaći su pokušavala stići do poravnanja, ali se najčešće igralo između dva šesnaesterca. Tim iz Gradačca pokušavao je u nastavku da stigne do izjednačenja. Uzvratili su gosti preko Kokota koji je pogodio stativu. Ipak, preciznij je bio Pandža u 66. minuti koji je povećao na 0:2. Domaći su mogli smanjiti u 69. minuti, ali je Radivojević pogodio stativu. Vukovi su došli do nove pobjede.

Vitez – Leotar 2:0

Vitez je lako došao do pobjede protiv slabašnog Leotara. U 21. minuti Isaković je pogodio za vodstvo od 1:0. Samo minut poslije domaći su povećali svoju prednost. Ovoga puta mrežu Trebinjaca pogodio je Livančić. Vodstvom domaćih 2:0 otišlo se na odmor.

Domaći su pitanje pobjednika riješili u prvom dijelu. Stoga su u nastavku igrali nešto defanzivnije. Utakmicu su rutinski priveli kraju i upisali novi trijumf.

Radnik – Slavija 2:0

Radnik je u dvoboj sa Slavijom ušao pod imperativom pobjede. Tim iz Bijeljine želio je u ranoj fazi utakmice doći do vodstva. Uspjeli su u 18. minuti kada je poentirao Hasanović. Domaći su kontrolisali utakmicu i na odmor otišli sa minimalnom prednošću. Domaći su nastavili napadati i početkom drugog dijela. Uspjeli su postići drugi pogodak u 89. minuti preko Vučića. Imala je i Slavija svojih prilika, ali bez uspjeha.

Zrinjski – Borac 2:1

Jedan od derbija ovog kola odigran je u gradu na Neretvi. Mostarcima su bila neophodna tri boda protiv neugodnog Borca u borbi za naslov prvaka. Izabranici Branka Karačića težili su da što prije postignu pogodak. Ipak, gosti iz Banja Luke prvi su zaprijetili u 25. minuti preko Handžića. Igrao se 35. minut kada je Nikolić pogodio za vodstvo Plemića. Međutim, u posljednjim minutama prvog dijela poravnao je Radulović. Postigao je efektan pogodak.

U drugom poluvremenu prvo prijeti tim iz Banja Luke. Haris Handžić iz neposredne blizine šutira preko gola. Plemići su uzvratili u 69.minuti. Simeunović je ubacio, a Nikolić nije bio precizan. Ipak, nekoliko minuta poslije domaći dolaze u vodstvo. Stojkić je ubacio loptu u šesnaesterac gostiju, reprezentativni golman Avdukić loše je reagovao i Zrinjski je stigao do 2:1. Odmah su uzvratili gosti, ali Radulović ovaj put nije uspio pogoditi. Ostalo je 2:1, važan trijumf Plemića koji ih ostavlja u borbi za naslov prvaka.