Nogomet
28

Travančić potpisao za Novi Pazar: Izabrao sam najbolju opciju, želim igrati protiv Zvezde i Partizana

Piše: D. B.
Anid Travančić
Anid Travančić
Dvadesetdvogodišnji bh. nogometaš Anid Travančić postao je novi igrač Novog Pazara, kluba koji se takmiči u srbijanskoj Super Ligi.

Travančić je nakon napuštanja FK Sarajevo u julu 2014. godine pauzirao godinu dana, nakon čega se vratio nogometu i nastupao za niželigaše TOŠK iz Tešnja i Proleter iz Teslića. Ovog ljeta je dobio nekoliko ponuda, a odlučio se za Novi Pazar.

"Imao sam nekoliko ponuda iz Premijer lige, ali sam se odlučio za Novi Pazar, klub koji je bio najkonkretniji i najbrži. Mislim da je to najbolja moguća opcija za mene, a ugovor sam potpisao kasno sinoć", izjavio je Travančić za portal Klix.ba.

On smatra da će brže napredovati u srbijanskoj Super Ligi koja je kvalitetnija od Premijer lige BiH.

"Iskreno, mislim da je Super Liga kvalitetnija od naše, više je derbija, gledanost utakmica je veća, a ima i dosta 'jačih' transfera igrača. Želim igrati protiv Crvene zvezde i Partizana, klubova koji mnogo znače u ovoj ligi. Svi jedva čekaju susret s njima", rekao je mladi nogometaš.

U Srbiji ga čekaju mnogo veći izazovi u odnosu na one koje je imao u protekle dvije godine.

"Trenutno se spremam i u dobrom sam stanju iako dolazim iz druge lige. Ipak, vjerujem da ću do početka prvenstva biti spreman odgovoriti zahtjevima trenera Zorana Marića", završio je Travančić.

Travančić je tokom karijere osim za Sarajevo igrao i za Čelik, a nosio je i dres mladih selekcija reprezentacije BiH.