Prelazak u Montpellier
0

Transfer Spahića peti najbolji u Francuskoj

Sarajevo-x.com
Transfer kapitena bh. reprezentacije, Emira Spahića iz moskovske Lokomotive u francuski Montpellier peta je najbolja kupovina u Le Championatu prema izboru uglednog nogometnog portala Goal.com.
Kada je Montpellier ove sezone ušao u elitni razred nogometnog takmičenja u Francuskoj, važio je za tim koji može bez problema postići gol, ali i za ekipu koja ima problema na drugoj strani terena. Spahić je bio dokazan kao igrač koji im može pomoći da zakrpe rupe, vodeći tim u koji je došao do odličnog trećeg mjesta na tabeli.

Osim odlične igre u odbrani i požrtvovanosti, Spahić je na konto upisao i nekoliko golova za svoj tim čime se pokazao kao pun pogodak. Prepoznali su to i novinari portala Goal.com koji su njegov transfer proglasili petom najboljom investicijom prošle godine.

Za najbolji transfer proglašen je prelazak Yoanna Gourcuffa iz Milana u Bordeaux. Ne samo da je to jedan od najboljih transfera u Francuskoj, nego se može reći da je Bordeaux napravio jedan od najboljih poslova u Evropi kupovinom talentovanog veznjaka za samo 13 miliona eura, sitnicom naspram nekih transfera u Francuskoj i Evropi.

10. Aly Cissokho (Porto - Olympique Lyonnais)
9. Mevlut Erding (Sochaux - Paris Saint-Germain)
8. Christophe Jallet (Lorient - Paris Saint-Germain)
7. Laurent Koscielny (Tours - Lorient)
6. Michael Ciani (Lorient - Girondins de Bordeaux)
5. Emir Spahić (Lokomotiv Moscow - Montpellier)


4. Lisandro Lopez (Porto - Olympique Lyonnais)
3. Fabrice Abriel (Lorient - Olympique de Marseille)
2. Gervinho (Le Mans - Lille)
1. Yoann Gourcuff (Milan - Girondins de Bordeaux)