Čitatelji lista Marca odabrali
14

Transfer Modrića u Real najgori, Albe najbolji u 2012. godini

Klix.ba
Luka Modrić i Jordi Alba (Foto: AFP)
Luka Modrić i Jordi Alba (Foto: AFP)
Čitatelji španskog sportskog lista Marca odabrali su najgori i najbolji transfer u ljetnom prijelaznom roku. Prelazak Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid okarakterisan je kao najgori, dok je transfer Jordija Albe iz Valencije u Barcelonu najbolji u 2012. godini.

Modrić je najveći fijasko u ovoj godini u Španskoj Primeri, piše Marca. Transfer hrvatskog reprezentativca iz Tottenahama nije imao veliku konkurenciju. Iza njega se našao bivši igrač Arsenala u dresu Barcelone Alex Song. Modrić je postigao jedan gol u 19 utakmica, odnosno 717 minuta od mogućih 1.530 u La Ligi. Veznjak je dobio 32,2 posto glasova čitatelja.

Song, koji se nalazi iza Modrića, koštao je Barcelonu 19 miliona eura, a prema pisanju navedenog lista, do sada nije ništa pokazao. Na trećem mjestu je Floro Flores koji je u Granadu doveden da trese protivničke mreže, međutim, to je do sada uradio samo jednom.

Najbolji transfer proteklog ljeta napravila je Barcelona dovođenjem lijevog beka Jordija Albe, koji je eksplodirao na proteklom Euru. Na drugom mjestu kao najbolje pojačanje nalazi se Obafemi Martins koji je postigao šet golova. Na trećem mjestu je napadač Athtletic Bilbaa Aritz Aduriz.