Izgubio mjesto
20

Transfer bomba iz Engleske: Sterling odlazi iz Cityja i prelazi u velikog rivala

K. H.
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Raheem Sterling (Foto: EPA-EFE)
Engleski nogometaš Raheem Sterling naredne sezone trebao bi igrati u dresu Chelseaja, pišu mediji u Engleskoj prenoseći informaciju kako su Plavci na korak od zvaničnog dogovora sa Manchester Cityjem.

Sterling je prošle sezone često bio na klupi u ekipi Pepa Guardiole i već tada se pričalo da bi tokom ljetnog prijelaznog roka mogao napustiti klub, a posebno iz razloga što mu ugovor s Građanima traje do 2023. godine.

Menadžer Plavaca Thomas Tuchel smatra da bi Sterling bio idealno pojačanje, posebno jer je budućnost Hakima Ziyecha i Christiana Pulišića neizvjesna.

Očekuje se da bi ponuda od 50 miliona funti trebala biti dovoljna da Manchester City proda svog napadača, a pored Sterlinga, Chelsea je bio u utrci za potpis Raphinhe iz Leedsa, no očekuje se da će tu biti još dosta borbe između njih, Barcelone i Arsenala.

Sterling ima 27 godina te je dosad nastupao za Liverpool i Manchester City, a u redove Građana došao je za 44 miliona eura.

Englez je ukupno u dresu Manchester Cityja odigrao 339 mečeva, a postigao je 131 pogodak i upisao 95 asistencija. U prošloj sezoni je odigrao ukupno 47 mečeva na kojima je postigao 17 pogodaka i upisao devet asistencija.