Nogomet
0

Tottenham želi Eto'oa

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Engleski nogometni pemierligaš Tottenham potražiće pomoć od sponzora, kako bi se u klub doveo napadač Barcelone Semjuel Eto'o.

Klub iz sjevernog Londona pokušaće da nađe prostor u budžetu kako bi se mogla obezbijediti plata za Kamerunca. Barcelona traži 35 miliona eura za svog centarfora, a veći problem za Spurse bi mogla da predstavlja Eto’ova plata koja bi iznosila oko 125.000 eura nedjeljno. Sadašnja struktura plata u Tottenhamu omogućava nedjeljni maksimum od 80.000 eura po igraču.

Menadžer Tottenhama Huande Ramos ranije je pokrenuo glasine o dovođenju Eto'oa u, kada je izjavio da ako Tottenham želi da se probije među najbolja četiri kluba, morao bi da dovede igrače visoke klase kao što su Luka Modrić i Eto'o.

Pošto je Modrić doveden, mediji u Engleskoj tvrde kako su Spursi sada tražili od Barcelone da se izjasni da li je Kamerunac na prodaju i po kojoj cijeni.

27-godišnjem igraču će vjerovatno biti dozvoljeno da napusti Camp Nou, a vjeruje se da bi zvižduci koji su mu bili upućeni u nedjelju, svakako mogli da utiču na odluku.

Navijači Barcelone su, ponešeni tvrdnjama medija kako je Eto'o namjerno dobio žuti karton da ne bi igrao protiv Real Madrida, zviždali igraču i nazivali ga kukavicom tokom meča sa Mallorcom u kome je Barcelona poražena.

Eto'o je već jednom bio blizu prelaska u Tottenham, dok je još bio u Mallorci 2003. godine. Ipak, transfer je propao i godinu dana kasnije Kamerunac je prešao u Barcelonu.