Carling Cup
0

Tottenham - Arsenal 1-4

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U najzanimljivijoj utakmici 3. kola engleskog Carling Cupa Arsenal je savladao Tottenham na White Hart Laneu 4-1 u produžetku.

Već u 15. minuti utakmice Arsenal je poveo preko Lansburyja koji je iz blizine ugurao Wilshereovo dodavanje s lijeve strane po travi. U odbrambenoj reakciji pritom je zakazao Bentley.

U 39. minuti Arsenal je mogao voditi 2-0 i vjerovatno bi tako bilo da već savladanog golmana Pletikosu nije spasilo krivo označeni ofsajd. Lopta koju je Wilshere pravovremeno dodao stigla je do Gibbsa koji je hrvatskog golmana već pretrčao prije nego što se u akciju umiješao sudija uz aut-liniju.

Pomoćnik glavnog sudije bio je glavni krivac i pri izjednačenju rezultata na 1-1 kojeg je pogodio Keane s vrha šesnaesterca. Iskoristio je pritom pola koraka prednosti pred odbranom "topnika" koja je (uspješno) postavila zamku za ofsajd, što nije dosuđeno.

S time se rezultatom otišlo u produžetak utakmice budući da su mreže ostale mirne do kraja osnovnog dijela. A u dodatnom vremenu sve je riješeno već na početku. U nepunih šest minuta razmaka Samir Nasri dva puta je s bijele tačke matirao Pletikosu da bi priču lijepim golom zaključio Andrej Aršavin.

Carling Cup, 3. kolo:

Birmingham - Milton Keynes Dons 3-1 Brentford - Everton 4-3, penali Burnley - Bolton 1-0 Millwall - Ipswich 1-2 Peterborough - Swansea 1-3 Portsmouth - Leicester 1-2 Stoke City - Fulham 2-0 Sunderland - West Ham 1-2 Tottenham - Arsenal 1-4, produžetak Wolverhampton - Notts County 4-2, produžetak