Nogomet
45

Toni Šunjić: Dres Zmajeva mi mnogo znači, u Brazilu je sve moguće

Piše: D. B.
Bh. nogometaš Toni Šunjić našao se na spisku igrača koje će selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, povesti na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Dvadesetpetogodišnji stoper je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba govorio o Zmajevima i svom klubu za koji nastupa, a to je Zorya iz Ukrajine.

Šunjić je izuzetno zadovoljan što će biti dio reprezentacije na SP u Brazilu.

"Neopisiv je osjećaj vidjeti svoje ime na spisku igrača koji će otputovati na SP. Zaista sam presretan, jer mi dres reprezentacije BiH mnogo znači. Na meni je sada da dokažem da sam ga zaslužio nositi", izjavio je Šunjić.

On je uvjeren u snagu bh. tima i značajan uspjeh u Brazilu.

"Možemo biti zadovoljni ekipom koju je odabrao selektor Safet Sušić. Sigurno je da tim ima mnogo potencijala, stoga se nadam da ćemo ga iskoristiti u potpunosti. Realne su šanse da prođemo grupnu fazu, a u nokaut fazi je sve moguće", smatra Šunjić.

On je trenutno član ukrajinske Zorye, s kojom se bori za pozicije koje vode u Evropu naredne sezone.

"Ostala su još dva kola i imamo dva boda prednosti, ali s obzirom da igramo sa Shakhtarom i Dinamom, bit će veoma teško izboriti Evropu, no, borit ćemo se do kraja", kazao je dvadesetpetogodišnji stoper.

Svojim je igrama zadovoljan, a u budućnost u klubu nije siguran.

"Zadovoljan sam onim što sam pokazao ove sezone, a što se tiče promjene sredine, tu se nikad ne zna niti se šta može planirati. Vidjet ćemo šta će donijeti prelazni rok", izjavio je Šunjić.

Ovaj bivši igrač Zrinjskog je veoma sretan nakon što su Plemići osvojili titulu prvaka BiH.

"Pratio sam igre Zrinjskog cijelu sezonu i mislim da su rijetki vjerovali da ovaj tim može do titule, ali evo, na kraju su sasvim zasluženo šampioni i čestitam im na tome", završio je Šunjić.