Premijer liga BiH
28

Tok utakmice: Sarajevo - Rudar 1:1

N. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Rudara na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali su utakmicu 15. kola m:tel Premijer lige BiH, a tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti uživo na portalu Klix.ba.

FT - Kraj utakmice! Rudar nosi veliki bod s Koševa!

90+3' - Anel Hebibović je bio u dobroj poziciji nakon prodora po desnoj strani, ai je loše šutirao pored gola.

90' - Pet minuta će se još igrati rekao je arbitar Musa.

87' - Prilično bezidejni napadi Sarajeva u finišu utakmice protiv Rudara.

84' - Nema inicijative Sarajeva, kao da domaći tim ne može organizovati akciju koja bi donijela pobjedu.

81' - Nakon nekoliko minuta, dok se dim sklonio s terena, utakmica je nastavljena. Bit će vjerovatno i dosta nadoknade na utakmici.

76' - Simbolično, navijači Sarajeva su bakljadom obilježili 75. rođendan kluba.

70' - Igrači Sarajeva su tražili penal nakon što je Bagarić pao u šesnaestercu gostiju. Ipak, sudija Musa je procijenio da je Bagarić pokušao odglumiti penal pa je dobio je žuti karton.

67' - Dvostruka izmjena ponovo u Sarajevu. Dervišagić i Ramić su ušli umjesto Ahmetovića i Đokanovića.

64' - Velika šansa za Rudar. Pidro je u posljednji trenutak spasio čist gol nakon što je Jakupović išao u situaciju jedan na jedan s golmanom.

63' - Crveni karton za Lazića! Čini se da je bespotrebno faulirao Santosa i dobio drugi žuti karton. Problemi za Bordo tim u posljednjem dijelu utakmice.

58' - Sada dvostruka izmjena i kod Sarajeva. Bagarić i Velkoski su ušli umjesto Varešanovića i Bodula. Očita je želja Sablića da osvježi svoj ofanzivni dio tima.

56' - Lazić je dobio prvi žuti kartona na današnjem susretu, a rudar je napravio dvostruku izmjenu. Amoah i Asani su izašli, a Jakupović i Santos su igri.

47' - Odmah velika šansa za Sarajevo. Bodul je dugo držao loptu u šesnaestercu gostiju tražeći priliku za udarac. Kada je na kraju uputio udarac, golman je loše reagovao, ali je stativa spasila Rudar.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme u kojem očekujemo nastavak inicijative Bordo tima.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

45' - Poluvrijeme na Koševu!Domaći navijači nisu zadovoljni rezultatom pa su se mogli čuti i poneki zvižduci. Inače, u skromnom prvom poluvremenu vidjeli smo tek tri šuta ukupno na obje strane.

42' - Problem za goste pri kraju prvog poluvremena. Bilbija je zbog povrede morao izaći iz igre, a ušao je Danilović.

40' - Domaći su se oporavili nakon izjednačujućeg gola i ponovo drže konce igre u svojim rukama. Pokušavaju do kraja prvog poluvremena doći u novo vodstvo, ali se Rudar za sada vrlo dobro brani.

31' - GOOOOL! Rudar je izjednačio preko Amoaha! Gosti iz prve prilike postižu pogodak i to nakon odličnog ubačaja Zekanovića s lijeve strane. Amoah je iskoristio uspavanost odbrane Sarajeva i iz peterca zabio gol za 1:1.

21' - Potpuna dominacija Sarajeva. Rudar apsolutno ništa nije napravio danas. Sarajevo je imalo i dobru priliku preko Pidre. Lijevog beka je sjajno petom izbacio Bodul petom, ali nije bilo dobre završnice akcije.

16' - Navijači domaćeg tima obilježavaju 75. rođendan voljenog kluba. Tim povodom, navijači Sarajeva su s posebno dizajniranim šeširima stigli na stadion Asim Ferhatović Hase u korteu, a onda i na stadionu napravili rođendanski dekor.

11' - GOOOOOL! Sarajevo vodi 1:0 golom Lazića! Pidro je izveo odličan korner, dok je Lazić bio najvisočiji u šesnaestercu i glavom zakucao loptu u mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

9' - Velika šansa za Sarajevo. Bio je to dug napad domaće ekipe. Pidro je probio po lijevoj strani i sjajno ubacio. Nastala je konfuzija u petercu gostiju, ali Varešanović i Ahmetović nisu uspjeli ugurati loptu u mrežu.

5' - Sarajevo od početka utakmice ima inicijativu. Očita je namjera da se pokuša što prije doći do gola.

1' - Napokon je počela utakmica. Zbog problema s opremom kasnila je 10 minuta.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

17:05 - Utakmica kasni već pet minuta zbog problema s opremom. Naime, gosti su doputovali samo u opremi crne boje pa su domaći morali mijenjati dresove. Igrat će u bijelim dresovima umjesto planiranim bordo.

16:55 - Glavni sudija je Mateo Musa iz Čitluka. Pomoćnici su mu Davor Beljo i Marko Perić, a obojica su iz Mostara odakle je i delegat Renato Buhić. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine, a Danko Ćavar iz Širokog Brijega je posmatrač suđenja.

16:50 - Tradicija je apsolutna na strani Sarajeva budući da Rudar nikad nije slavio u međusobnim okršajima u prvenstvu. Jedini trijumf ostvarili su u Kupu prije 10 godina. U augustu ove godine Sarajevo je slavilo u Prijedoru rezultatom 2:0.

16:45 - Rudar se nalazi na devetoj poziciji i mogu biti zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone. Međutim, svaki bod osvojen na Koševu dao bi im dodatna krila u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore

16:40 - Sarajevo se trenutno nalazi na četvrtom mjestu što sigurno ne može zadovoljiti navijače, ali i čelnike kluba budući da Bordo tim ima jednu od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Zbog toga im je danas pobjeda veliki imperativ.

16:35 - Najvatreniji navijači Bordo tima u korteu su danas krenule ka stadionu Koševo. Pristalice koševskog ligaša okupile su se na Trgu djece Sarajeva koji se nalazi u blizini FIS-a gdje je Bordo klub i osnovan, nakon čega su se uz pjesmu zaputili ka našem najvećem stadionu. U korteu su navijači Sarajeva krenuli s posebno dizajniranim šeširima, što je najavljeno i na zvaničnoj stranici navijačke grupe. Naime, šeširi su određeni kako bi dali poseban vizuelni efekt.

16:32 - Poznati su i sastavi za današnji susret. U prvom timu Sarajeva su: Belmin Dizdarević, Selmir Pidro, Halid Šabanović, Darko Lazić, Andrej Đokanović, Mersudin Ahmetović, Darko Bodul, Dal Varešanović, Kerim Palić, Numan Kurdić i Amer Dupovac.

Na klupi su ostali: Muhamed Šehinović, Anel Hebibović, Krste Velkoski, Tarik Ramić, Dražen Bagarić, Kenan Dervišagić, Vicko Ševelj, Muharem Trako i Armin Imamović.

Za Rudar će od prve minute igrati: Kenan Topolović, Djeljilj Asani, Rijad Sadiku, Nemanja Pekija, Vladimir Jovan Pavlović, Dragan Bilbija, Luka Kulenović, Bojan Burazor, Sergej Dojčinović, Joseph Amoah i Predrag Zekanović.

Rezerve ekipe iz Prijedora su: Nemanja Ščekić, Rodrigues Clerismario Santos, Ilija Danilović, Stefan Gavranović, Andrej Bosnić, Tomislav Knežević, Mario Sajak, Demir Jakupović i Danilo Marmat.

16:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Rudara. Utakmica se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 17:00 sati.