Zvanično
54

Tino Sven Sušić raskinuo ugovor s klubom iz Rusije i postao slobodan nogometaš

K. H.
Tino Sven Sušić (Foto: Pfckuban.ru)
Tino Sven Sušić (Foto: Pfckuban.ru)
Nekadašnji nogometni reprezentativac BiH Tino Sven Sušić raskinuo je ugovor s ruskim drugoligašem Kubanom iz Krasnodara, a čiji je član bio od oktobra prošle godine.

Sušić se tako pridružio velikom broju stranaca koji su nakon početka invazije Rusije na Ukrajinu dobili dozvolu da jednostrano raskinu saradnju s tamošnjim timovima, a sličnu takvu sudbinu doživio je i bivši igrač Sarajeva koji je nakon nepunih šest mjeseci otišao iz kluba.

Dvadesetdevetogodišnji veznjak u Kuban je stigao kao slobodan igrač nakon što je krajem augusta, također prošle godine, raskinuo ugovor sa Sarajevom.

Sušić je u Bordo dresu upisao je 32 nastupa u kojima je postigao dva pogotka i ostvario dvije asistencije, te jasno, nije opravdao velika očekivanja koja su navijači imali od njega.

Odrastao je u Belgiji gdje je i počeo trenirati nogomet, a prvu pravu priliku za igru dobio je u Hajduku u kojem je briljirao od 2012. do 2016. godine.

Nakon toga prešao je u Genk u transferu vrijednom dva miliona eura, no nije se snašao najbolje u belgijskom klubu, te je poslije "lutao" od izraelskog Maccabija iz Tel Aviva, belgijskog Antwerpena, holandskog Venla, te austrijskog Hartberga.

U dresu reprezentacije BiH Sušić je odigrao devet utakmica.