Razvod braka
0

Thierry Henry ostaje "kratak" za 9 miliona €

Sarajevo-x.com
Photo: AFP/ GETTY IMAGES
Photo: AFP/ GETTY IMAGES
Bivši napadač Arsenala, Thierry Henry, supruzi s kojom je postigao dogovor o razvodu morat će platiti odštetu u visini od osam miliona britanskih funti, što je oko 9,2 miliona eura.

Nogometaš se sa 27-godišnjom Claire Merry nagodio van suda, nakon što na Visokom sudu u julu dogovor nije postignut. Merry je zahtijevala da cifra koju Henry treba platiti bude određena u odnosu na zaradu koju će on dostići u budućnosti, a nogometaš je tvrdio da je bio na vrhuncu karijere, a samim tim i najbolje zarađivao, prije nego je sreo bivšu ženu.

Razvod je, saznaju britanski mediji, potakla romantična SMS poruka druge žene koju je Claire pronašla u telefonu svog muža. Još u septembru 2007. predala je zahtjev za razvod, navodeći kao razlog "nerazumno ponašanje" Thierryja nakon četiri godine braka.

Igrajući za Barcelonu, slavni nogometaš sedmično zarađuje 130.000 funti.

Bliska prijateljica bivše supruge nogometaša izjavila je za The Sun: "Claire je oduševljena. Ni ona ni Thierry se nisu željeli vraćati na sud jer su oboje nastavili sa svojim životima. Sretna je zaključkom. Kaže da je to blizu cifre od 10 miliona funti, koliko je željela."

Par ima dvogodišnju kćerku Teu, a upoznali su se na snimanju TV reklame za Renault.