Vraća se i Kompany
0

Tevez predvodi napad protiv Sunderlanda

Totalsport
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Carlos Tevez (Foto: AFP)
Prema informacijama portala Goal.com u subotnjem domaćem susretu protiv Sunderlanda napad nogometaša Manchester Cityja predvodit će Carlos Tevez, dok se u odbranu vraća kapiten Vincent Kompany.

Većini svojih nogometaša menadžer "građana" Roberto Mancini dao je dva slobodna dana u ponedjeljak i utorak, no među njima nije bilo povratnika Teveza koji je odrađivao individualne treninge prilikom kojih je impresionirao trenere u klubu. Potom je argentinski napadač u srijedu u pobjedi rezervista Cityja nad Morecambeom 6-1 postigao i pogodak, te će zbog svega nakon dva ulaska s klupe biti nagrađen startom od prve minute protiv Sunderlanda.

Prilika mu se ukazala zbog novog ispada još jednog kontroverznog napadača Manhcester Cityja Marija Balotellija. Talijan je, naime, uprkos uputama kluba da se kloni nevolja, slobodne dane iskoristio kako bi prekinuo presicu Intera, te posjetio trening centar svoje nekadašnje ekipe.

Menadžer Mancini bio je bijesan zbog novih Balotellijevih avantura pa ga je u srijedu poslao na trening odvojeno od ostatka ekipe.

Velika je i važna vijest za navijače Cityja povratak kapitena i centralnog odbrambenog igrača Vincenta Companyja nakon trosedmične pauze zbog povrede.

Belgijanac je početkom sedmice boravio na kraćem tretmanu u Italiji, a od srijede je u punom pogonu.