Portal Grada360.com otkriva
6

Teške riječi u svlačionici Reala nakon poraza od Seville

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
Nakon što su u prošlom kolu poraženi od Seville, u svlačionici Real Madrida bilo je veoma burno. Prema pisanju portala Grada360.com, trener Jose Mourinho rekao je igračima kako nisu u stanju dati sve od sebe na terenu.

Real Madrid nakon četiri kola za prvoplasiranom Barcelonom zaostaje osam bodova. Jedna pobjeda, jedan remi i dva poraza na početku sezone čine najgori Mourinhov start ikada. Posljednji poraz, onaj od Seville u gostima, prelio je čašu nezadovoljstva navijača i igrača te su neke stvari izašle na vidjelo.

"Ja idem na konferenciju za novinare sam. Ne želim slati nikoga da ide umjesto mene. Kada vi niste spremni dati sve na terenu za mene, branit ću se sam", navodno je kazao Mourinho u svlačionici.

Kada je Portugalac izašao, igrači su počeli govoriti. Prvi od njih bio je kapiten Kraljevskog kluba Iker Casillas.

"Dajte, momci, šta nam se dešava. Do vraga, mi smo Real Madrid", kazao je golman, nakon čega je nastala šutnja. Onda je progovorio Argentinac Gonzalo Higuain.

"Svi znamo šta nam se događa. Nemamo zraka, ne možemo disati", dodao je napadač.

"Moramo biti efikasniji. Igrajmo onako kako treniramo", dodao je Sergio Ramos. Stoper je onda poslao poruku pojedinim saigračima.

"Činjenica je da Xabi Alonso ne može sve stići sam, trčati i igrati za četvericu igrača, za vas koji ništa ne radite", optužio je Ramos pojedine kolege, navodno misleći na Mesuta Ozila.

Cristiano Ronaldo je sve vrijeme šutio. Nakon toga, Mourinho se ponovo susreo sa igračima i rekao im kako će razgovarati nakon večerašnje utakmice protiv Manchester Cityja. Međutim, ovo nije bio kraj. Prilikom izlaska iz svlačionice, Hiaguain i Benzema su bili raspoloženi te su se šalili. Ovo je vidio pomoćni trener Aitor Karanka te im je rekao da se razdvoje i da u miru napuste prostorije stadiona, inače će ih mediji razapeti.