Chelsea
0

Terry se vraća već protiv Evertona?

Totalsport
John Terry (Foto: AFP)
John Terry (Foto: AFP)
Kapiten Chelseaja John Terry (29) radi sve kako bi se oporavio od povrede leđa čim prije i zaigrao, te tako pomogao svojoj ekipi.

Tako The Guardian piše da bi mogao zaigrati već u subotnjoj utakmici 16. kola Premiershipa protiv Evertona na Stamford Bridgeu.

Posljednji put Terry je nastupio 10. novembra u pobjedi protiv Fulhama, nakon čega ga je od nastupa udaljila povreda leđa. Problem je to koji Terry vuče već nekoliko sezona, a koji je sad eskalirao, pa se tako najavljivala duža pauza za vođu odbrane aktuelnog prvaka.

No, Terry je navodno u proteklih sedam dana podvrgnut čitavom nizu fizioterepeutskih tretmana, kako u Milanu, tako i Londonu, a sve u svrhu prijevremenog povratka. Tako The Guardian navodi da bi menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti mogao Terryja uvrstiti već protiv Evertona, posebno u slučaju izostanka Brazilca Alexa (operacija koljena).

U posljednje tri prvenstvene utakmice Chelsea je uknjižio tek jedan bod i tako izgubio čelno mjesto prvenstvene tabele od Manchester Uniteda.