Suspendovan četiri utakmice
4

Terry ostaje trajno kapiten Chelseaja

Totalsport
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
John Terry (Foto: Arhiv/AFP)
Engleski nogometaš John Terry i dalje će biti kapiten aktuelnog evropskog prvaka Chelseaja na trajnoj bazi, u subotu je potvrdio predsjednik kluba Bruce Buck...

Terry na subotnjem gostovanju u Premiershipu kod Tottenhama počinje određivati svoju suspenziju od 4 utakmice, kojom ga je kaznio Engleski nogometni savez (FA), uz 220.000 funti novčane kazne, zbog vrijeđanja QPR-ovog stopera Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi prošle sezone. Terry je odlučio ne žaliti se na tu presudu, pa mu je suspenzija aktivirana odmah nakon što je propustio rok za eventualnu žalbu.

"John će i dalje biti kapiten kluba. Klub mu neće izricati dodatnu suspenziju u odnosu na one četiri utakmice kojima ga je kaznio FA. No, to ne znači da će ostati nekažnjen. Poduzeli smo čvrste disciplinske mjere protiv njega, s obzirom na okolnosti", rekao je Buck.

Izvršni direktor kluba Ron Gourlay dodao je da je Terryju izrečena "vrlo teška kazna", ali nije želio otkrivati detalje. "Incident prije 12 mjeseci zasjenio je najuspješniji period u povijesti kluba", rekao je Gourlay.

Dakako, aludirao je na činjenicu da se Chelsea na kraju prošle sezone prvi put u povijesti okitio naslovom evropskog prvaka. Terry je propustio finalnu utakmicu protiv Bayerna u maju, jer je u polufinalu protiv Barcelone bio isključen.