United "ne stoji" dobro
37

Ten Hag pod pritiskom na Old Traffordu, mogao bi ga zamijeniti Potter

D. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nizozemski nogometni stručnjak i menadžer Manchester Uniteda, Erik ten Hag, nalazi se pod pritiskom na Old Traffordu te bi mogao dobiti otkaz nakon katastrofalnog starta sezone.

United je izgubio 12 od 24 utakmice u svim takmičenjima ove sezone te je završio na dnu grupe u Ligi prvaka, a uz to je ispao od Newcastle Uniteda u Carabao Cupu te se nalazi tek na osmom mjestu tabele Premiershipa.

Odgađanja vezana za investiciju Sir Jima Ratcliffea u klub značila su da Manchester United ne može donijeti odluku o Ten Hagovoj budućnosti, no INEOS-ov udio od 25 posto treba biti ratificiran u narednih nekoliko sedmica, dok Sir Dave Brailsford već provodi reviziju poslovanja kluba.

Iako su imenovanja sportskog i izvršnog direktora prioriteti, postavlja se veliko pitanje o budućnosti Ten Haga.

INEOS preferira da zadrži Ten Haga do kraja sezone i vidi da li se United može oporaviti oslanjajući se na Casemira i Lisandra Martineza, no svima je jasno da se dosadašnji rezultati ne mogu nastaviti. ESPN javlja da je United "neformalno provjerio dostupnost" Grahama Pottera, koji je bez posla od aprila nakon što je dobio otkaz u Chelseaju. Englez je napustio Brighton sedam mjeseci ranije kako bi zamijenio Thomasa Tuchela na Stamford Bridgeu, no nije uspio "osvojiti" navijače Plavaca.

Ipak, u INEOS-u su impresionirani Potterovim znanjem te je kontaktiran tokom ljeta prošle godine s ciljem da postane trener Nice. Vjeruje se da je Potter uzeo vremena za odmor prije nego bude spreman za povratak na posao, a ponuda s Old Trafforda bi mu bila primamljiva ukoliko bi zaista stigla.