Predsjednik kluba
1.5k

Tegeltija ambiciozno najavljuje: Iduće sezone Borac vrlo ozbiljno napada titulu prvaka BiH

E. B.
Milan Tegeltija (Foto: Screenshot)
Milan Tegeltija (Foto: Screenshot)
Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija je gostujući u emisiji "Centar dana" na ATV-u govorio o aktuelnim dešavanjima u banjalučkom klubu, ali i planovima za budućnost.

"Tri kola prije kraja smo osigurali plasman u Evropu četvrti put zaredom, a trebaju nam još samo tri boda u preostala tri kola da osiguramo drugo mjesto koje nam može donijeti drugo pretkolo Konferencijske lige i vjerujem da ćemo to i ostvariti", rekao je Tegeltija koji se potom osvrnuo na izjave trenera FK Sarajevo Mirze Varešanovića nakon duela u Banjoj Luci.

"Radi se o treneru koji je prije utakmice najavljivao da će pokoriti Banju Luku, da će osvojiti tri boda... Mogu da razumijem taj sportski žar i incidente na samoj utakmici, ali poslije utakmice kada se stvari slegnu, sportski je čestitati pobjedniku. Međutim, trener Sarajeva je postupio neuobičajeno, imao je veoma negativne komentare na FK Borac i ljude u našem stručnom štabu i ja to ne mogu odšutjeti. Njegova čestitka je u suštini nebitna, bitno je da smo mi pobijedili i osigurali izlazak u Evropu", rekao je Tegeltija.

Tegeltija je naglasio da očekuje da za najviše tri mjeseca Borac izmiri sve dugove, te da od tog trenutka samo izmiruje tekuće obaveze.

"Nakon toga trebamo početi radove na Gradskom stadionu i unaprijeđenju Omladinskog pogona i da u doglednom periodu to preraste u Akademiju FK Borac", poručio je Tegeltija.

Tegeltija je za kraj poručio i kako će se Borac iduće sezone boriti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

"Mi smo na drugom mjestu na tabeli, imamo dobru ekipu, imamo kostur ekipe, ali trebaju nam određena pojačanja kako bismo pojačali postojeću ekipu za narednu sezonu naša ambicija je da vrlo ozbiljno napadnemo titulu prvaka", poručio je Tegeltija.