Nije krio radost
32

Tatar burno proslavio prvijenac u Saudijskoj Arabiji, komentator euforično vikao "Bosanac"

H. H.
Tatar je od silne radosti skinuo dres, a ka njemu su pohrlili i saigrači sa klupe (Foto: Twitter)
Tatar je od silne radosti skinuo dres, a ka njemu su pohrlili i saigrači sa klupe (Foto: Twitter)
Povremeni bh. reprezentativac Benjamin Tatar postigao je svoj prvi gol u dresu saudijskog kluba Abha koji je poražen na gostovanju protiv Al-Faisaly Harmaha rezultatom 2:1.

Nekadašnji nogometaš Sarajeva je u 62. minuti doveo svoju ekipu u vodstvo nakon što je lijepo ispratio akciju i glavom iz blizine pogodio mrežu, poslije čega je uslijedilo veliko slavlje.

Tatar je od silne radosti skinuo dres, a ka njemu su pohrlili i saigrači sa klupe. Također, pogodak bh. nogometaša euforično je doživio i arapski komentator koji je više puta glasno povikao "Bosanac".

Dvadesetšetogodišnji igrač dobio je i žuti karton zbog skidanja dresa.

Ipak, Al-Faisaly Harmah je do kraja uspio preokrenuti i slavio je sa 2:1, a Tataru je ovo bio deveti ligaški nastup i prvijenac za Abhu, dok je ranije upisao i jednu asistenciju.

Inače, Abha nakon 27 odigranih utakmica zauzima 12. poziciju u saudijskom šampionatu sa 16 klubova.

Podsjetimo, Tatar je u februaru napustio Sarajevo i otišao je u Saudijsku Arabiju. Na Koševo je stigao iz NK Slaven Belupo, a u bordo dresu upisao 81 nastup te postigao 33 pogotka.

U prvoj polusezoni odigrao je ukupno 17 ligaških mečeva i postigao je 10 golova, uz četiri asistencije, a njegov odlazak pokazao se nenadoknadivim za Sarajevo koje je ispustilo lidersku poziciju i po svemu sudeći neće biti prvak BiH.