Sve korektno do gola
0

Tarik Cerić: Ne shvatam Pehara, on nije sportista

Piše: Edin Isanović
Mostarski derbi koji je odigran jučer obilježili su neredi navijača "Plemića", ali i nepromišljen potez sada već bivšeg mladog bh. reprezentativca Mile Pehara, koji se priključio stampedu navijača Zrinjskog i pokušao oboriti igrača Veleža Tarika Cerića.

Nekadašnji nogometaš Olimpica, SAŠK Napretka, Sarajeva, Rijeke, Posušja i Šibenika za Sarajevo-x.com kaže da je i danas šokiran postupkom Mile Pehara.

"Tek kasnije sam shvatio šta mi se moglo desiti da sam kojim slučajem pao. Strašno! Peharov potez je za svaku osudu. On nije sportista. Umjesto da mi pomogne kao kolega, on se uključio u incident. Neka se ugleda na svoje saigrače, posebno Damira Džidića koji je ušao u našu svlačionicu, čestitao na pobjedi i ponudio pomoć. U kritičnim trenucima pomagali su nam i Duro, Mehler, Žižović, ali i trener Musa", kaže Tarik Cerić za naš portal.

Prokomentarisao je i odluku selektora mlade reprezentacije Vlade Jagodića koji je odstranio Pehara iz državnog tima.

"Ja sam patriota i volim bh. reprezentaciju. Vjerovatno je Mile imao kvalitet za nacionalni tim. No, onakvo ponašanje se mora sankcionisati. Onakvi igrači nisu sportisti i ne zaslužuju da budu dio reprezentacije. Dugo sam bio vani i onakvo nešto nigdje nisam doživio", rekao je Cerić.

Na kraju se Cerić osvrnuo i na samu utakmicu u kojoj je Velež postigao gol u 90. minuti (Demić) i pobijedio nakon 20 godina Pod Bijelim brijegom.

"Žao mi je što su ovi incidenti u drugi plan bacilli kvalitetnu utakmicu. Mislim da je sve bilo korektno do pomenutog događaja. Mi smo postigli gol u posljednjim trenucima meča i stigli do velike pobjede", zaključio je Cerić.

Takmičarska komisija danas je održala vanrednu sjednicu povodom dešavanja u Mostaru na stadionu pod Bijelim Brijegom, na utakmici osmine finala Kupa BiH između Zrinjskog i Veleža. Utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Veleža koji se već sada plasirao među osam najboljih u Kupu BiH.