Nogomet
1

Tako to rade majstori: Milito se nogometu vratio pogocima

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Diego Milito, 34-godišnji sjajni argentinski nogometaš, vratio se ove nedjelje takmičarskom nogometu i to na način kako rade pravi majstori - s dva pogotka.

Njegov je Inter razbio Sassuolo u meču 4. kola talijanske Serije A. Klub iz Milana je u gostima pobijedio 7-0, a Milito je ušao početkom drugog dijela, te je do kraja postigao dva pogotka.

"Lijepo je vratiti se natrag, na travnjak. Još je ljepše kada mogu postizati golove, raditi ono što sam činio cijelu karijeru. Dobro je bilo, odigrali smo odlično i zabavljali se dok smo obavljali posao. Imamo novog trenera, nova je ekipa i samo moramo nastaviti u ovom ritmu", rekao je Argentinac.

Podsjetimo kako je Milito u februaru ove godine dobio tešku povredu ligamenata koljena, u meču Evropske lige protiv Cluja.

Argentinski napadač je postigao ukupno 73 gola u Interovom dresu. Postao je veliki miljenik navijača kada je prije tri godine igrao ključnu ulogu u Interovom osvajanju trostruke krune: Lige prvaka, domaćeg prvenstva i Kupa, pod palicom tadašnjeg trenera ekipe iz Milana Josea Mourinha.

U toj sezoni postigao je šest golova u Ligi prvaka, uključujući i dva u finalnoj utakmici protiv Bayerna.