NOTW
0

Svjetsko prvenstvo za Ashleyja Colea je izgubljeno

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Prema pisanju News of the Worlda šanse Chelseajevog lijevog braniča Ashleyja Colea (29) za nastup na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici svedene su na minimum.

Nakon što je izvor blizak klubu otkrio da se Cole sporije od očekivanog oporavlja od loma lijevog gležnja zadobivenog 11. februara u utakmici protiv Evertona, kao i da neće zaigrati do kraja sezone za svoj klub, londonski tabloid navodi da će se teško naći na popisu igrača koje će Fabio Capello uvrstiti na popis za Mundijal.

"Ashleyjevo stanje i dalje je loše. Nadamo se da će zaigrati do kraja sezone, ali znakovi zasad nisu dobri. Čini se vrlo malo vjerojatno da će zaigrati u ligaškoj utakmici do kraja sezone i tako mu ostaje tek FA Cup ili Liga prvaka da dokaže svoju spremu uoči SP-a", kazao je izvor blizak klubu sa Stamford Bridgea.

Capellov prošireni kadar od 30 igrača okuplja se 17. svibnja i potom putuje u Austriju gdje će talijanski strateg odbaciti sedmoricu igrača i odrediti konačne putnike za SP.

Najveći Capellov problem tako će biti kako riješiti pitanje lijevog beka, budući Wayne Bridge zbog dobro poznatih razloga odbija nastup u reprezentaciji dok je u njoj John Terry. Kako sada stvari stoje Capello će se morati uzdati u prilično neiskusne (na reprezentativnoj razini) Leightona Bainesa (Everton) i Stephena Warnocka (Aston Villa).