Opet je "amater"
90

Sve je protiv Barcelone u ovom trenutku: Sud poništio ugovor Gavija vrijedan milijardu eura

K. H.
Gavi (Foto: EPA-EFE)
Gavi (Foto: EPA-EFE)
Trgovinski sud u Barseloni poništio je registraciju mladog Gavija kao profesionalnog nogometaša i on će sada kao slobodan igrač moći napustiti španski klub na kraju sezone, pišu tamošnji mediji.

U prvim danima, nakon što je objavljeno da je Gavi postao profesionalni nogometaš i da je potpisao ugovor s klubom, činilo se da je sve riješena stvar, no sada je odlukom suda ta odluka suspendovana i prekinut je profesionalni ugovor koji je Barcelona imala s Gavijem.

S tim u vezi, jasno je da ovaj mladi igrač u ljetnom prijelaznom roku može promijeniti sredinu kao slobodan igrač, iako je to teško za očekivati znajući da je jako vezan za Barcelonu i da je trenutno jedan od glavnih igrača Xavijeve ekipe.

Posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka La Liga je uspjela registrovati Gavijev ugovor do ljeta 2026. godine, ali je zbog Barceloninog kasnog zahjeva ta odluka na kraju ukinuta.

Podsjećamo, Gavi je potpisao ugovor s otkupnom klauzolom od milijardu eura, a sada španski mediji pišu da će ovaj igrač u nastavku sezone morati igrati s brojem 30, umjesto s brojem šest koji je uzeo nakon što je potpisao profesionalni ugovor.

Za kraj se dodaje da Barcelona ima pravo na žalbu, ali da trenutno moraju prihvatiti kako Gavi nije registrovan kao profesionalni igrač.

Barcelona se trenutno nalazi pod optužbama za korupciju, odnosno Tužilaštvo u Španiji optužilo je klub da su godinama plaćali usluge kompaniji potpredsjednika španskog sudijskog odbora. Tačnije, terete se da su od 2001. do 2018. godine uplatili 8,4 miliona eura Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španske sudijske komisije.