Nogomet
0

Sušićev Evian poražen od Sochauxa

Piše: Edin Isanović
Safet Sušić
Safet Sušić
Evian, klub koji se takmiči u Drugoj francuskoj nogometnoj ligi i kojeg sa klupe vodi bivši selektor bh. tima Safet Sušić, poražen je sinoć na gostovanju kod Sochauxa. Domaći su u okviru 13. kola pobijedili rezultatom 1:0.

Jedini pogodak poistigao je Toko Ekambi u 33. minuti susreta. Ovo je bio izuzetno važan trijumf za klub čije su boje svojevremeno branili Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić. Sochaux je sada skupio 11 bodova iz 13 utakmica. Nalazi se na 18. mjestu (od 20 klubova) u zoni ispadanja.

S druge strane, Evina je nastavio igrati toplo-hladno. Nakon serije loših rezultata napravili su nekoliko vezanih trijumfa. Tada su savladali i Dijon u gostima i približili se gornjem dijelu tabele. Ipak, u posljednja tri meča vratili su se starim navikama.

Prvo su poraženi kući od Creteila 2:1.Potom su u kupu eliminisani na domaćem terenu od Lavala nakon jedanaesteraca (regularni dio okončan rezultatom 2:2). Novo neočekivano posrtanje protiv Sochauxa ostavilo je Evian na devetom mjestu sa 17 osvojenih bodova. Lider prvenstva je Metz koji je skupio 26 bodova.