Nogomet
8

Sušić za Klix.ba: S Rizesporom se nisam dogovorio, od Tine zavisi da li će napraviti veliku karijeru

Piše: D. B.
Proslavljeni bh. nogometaš i bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić još uvijek nije pronašao novi angažman. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o ponudama koje su stigle na njegovu adresu, ali i o svom bratiću, nogometašu Hajduka i reprezentativcu BiH Tini Svenu Sušiću, za kojeg je zainteresovan talijanski Inter.
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Sušić se prije svega osvrnuo na pregovore s turskim Rizesporom.

"Nema od toga ništa. Pregovori s Rizesporom su bili aktuelni prije tri sedmice i više nemam nikakav kontakt s ljudima iz tog kluba. Možda im nisu odgovarali uslovi koje sam postavio. Uglavnom, od toga definitivno nema ništa", izjavio je Sušić.

Osim Rizesporove, na njegovu adresu su stigle i neke druge ponude.

"Trenutno nemam nikakvu konkretnu ponudu, ali svakog dana neko zove. To ide uglavnom preko menadžera, ali zasad nemam ozbiljan kontakt ni sa kim. Postojale su dvije-tri ponude, posebno iz arapskih zemalja, ali sada nema ništa ozbiljno", rekao je bivši selektor nogometne reprezentacije BiH.

S novim angažmanom neće žuriti.

"Nisam ja uopće umoran da ne mogu da radim, ali ne želim raditi baš svugdje i po svaku cijenu. Bit će ponuda, sačekat ću i odabrati nešto dobro što će mi odgovarati", jasan je bio Sušić.

Tino Sven Sušić (Foto: EPA)
Tino Sven Sušić (Foto: EPA)

Potom je govorio o svom nećaku Tini Svenu Sušiću, ponajboljem igraču splitskog Hajduka i članu reprezentacije BiH, za kojeg je interes pokazao talijanski Inter.

"Znam da je kontakt između Hajduka i Intera veoma ozbiljan. Sportski direktor Hajduka i menadžer su razgovarali sa zvaničnicima Intera u Milanu. Da li će Tino napraviti veliku karijeru, zavisi od njega. Definitivno ima kvalitet, uvjerio sam se u to. Znam koliko je ozbiljan i ambiciozan, pa se nadam da će napraviti dobru karijeru", kazao je nekada fenomenalni bh. nogometaš.

Mlađi Sušić je poprilično osporavan nakon poziva u reprezentaciju BiH, a negativni komentari su se odnosili na to da je poziv dobio jer je Papetov bratić.

"Tino je kod mene imao potpuno isti tretman kao i svaki drugi igrač, to sada svako može potvrditi. Bio je u reprezentaciji samo zahvaljujući svom kvalitetu. Mogu njega pojedinci osporavati i osporavat će ga čitavu karijeru zbog prezimena, a na njemu je da svojim igrama pridobije javnost. Ja sam ga pozvao u reprezentaciju u trenutku kad je postao jedan od najboljih igrača Hajduka i kad su ga svi hvalili. Selektor Hrvatske se interesovao za njega, ali je Tino odlučio da igra za BiH. Pozvao sam ga u reprezentaciju kad je postao jedan od glavnih igrača tima iz Splita. Što se njega tiče, meni je savjest čista. Ono što je odigrao, bilo je korektno. Možda sam napravio grešku protiv Kipra, kada sam zamijenio i njega i Prcića. Da to nisam učinio, možda bi bilo drugačije", završio je Sušić.