Nogomet
22

Sušić za Klix.ba: Nije istina da pregovaram sa Arapima, ne idem nigdje prije Mundijala

Piše: J. H.
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Klix.ba)
U pojedinim bh. medijima jutros je obajvljena informacija o navodnom interesu Arapa za trenerske usluge selektora reprezentacije BiH Safeta Sušića. Međutim, u razgovoru za Klix.ba, popularni Pape odlučno demantira ove navode.

Sušića su prošle godine selili u turski Bešiktaš koji je navodno selektoru Zmajeva nudio pet miliona eura. Nakon toga, Papeta su vidjeli na klupi nekog od francuskih klubova pa čak i na klupi Barcelone.

Posljednje spekulacije govore o navodnom interesu Saudijaca, konkretnije, saudijskog princa koji ga želi angažovati na klupi reprezentacije Saudijske Arabije.

"To nije istina. Ja nemam pojma o tome. Navodno su iz jednog saudijskog kluba htjeli doći i razgovarati sa mnom. Međutim, rekao sam im da u ovom trenutku ne želim razgovarati o dugom angažmanu dok moja situacija ne bude čista. Ne interesuju me druge stvari osim reprezentacije", kaže Sušić za naš portal.

On dodaje da ne postoje šanse da negdje ode prije Svjetskog prvenstva.

"Ako budem negdje išao, to će biti poslije Mundijala", dodao je selektor nogometne reprezentacije BiH.

Opširniji intervju sa Sušićem pročitajte večeras na portalu Klix.ba.

Sa njim smo razgovarali o o njegovim očekivanjima u narednim mjesecima, Ivici Osimu, počecima njegove trenerske karijere, ostanku na klupi Zmajeva, formi reprezentativaca, o Rahimiću, Muslimoviću, Zecu, Hajroviću...