Dogovoren prijateljski meč
0

Sušić u srijedu debituje protiv "crnih zvijezda"

Sarajevo-x.com
Predstavnici Fudbalskog saveza Gane danas su potpisali ugovor o odigravanju prijateljske utakmice sa A reprezentacijom naše zemlje u Sarajevu, 3. marta ove godine. Time je i službeno potvrđeno da će novi selektor BiH Safet Sušić svoj prvi susret na klupi naše odabrane selekcije odigrati protiv Afrikanaca.

Još uvijek nije poznat tačan termin odigravanja utakmice, niti dogovor o televizijskom prenosu. Ono što je sigurno je da će se utakmica odigrati na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Reprezentacija BiH okupit će se u hotelu "Hercegovina" na Ilidži u ponedjeljak, 1. marta, a dolazak svih pozvanih igrača očekuje se do 13 sati.

Utakmica u Sarajevu bit će prvi susret Gane sa nekom od reprezentacija istočne Evrope od raspada bivše Jugoslavije.

Selekciju Gane popularno nazivaju "crnim zvijezdama", a njihovom treneru Milovanu Rajevcu utakmica protiv BiH bit će prilika da omjeri snage sa timom bliskim njihovim protivnicima na Svjetskom prvenstvu - Srbiji.

Gana će u Južnoj Africi svoju šansu tražiti u grupi D sa Srbijom, Australijom i Njemačkom. Meč protiv "zmajeva" prva je utakmica koju igraju nakon učešća na Afričkom kupu nacija.

Prethodno je Gana za isti datum dogovarala prijateljski okršaj sa Paragvajem, ali je došlo do preokreta za koji iz Fudbalskog saveza ove zemlje nisu dali objašnjenje.

U Sušićevoj 20-članoj selekciji najveće probleme odbrani Gane sigurno će praviti Wolfsburgov Edin Džeko i Hoffenheimov Vedad Ibišević.

Sušić za ovaj meč računa na sljedeće igrače: Kenan Hasagić, Asmir Begović, Emir Spahić, Safet Nadarević, Sanel Jahić, Boris Pandža, Džemal Berberović, Zvjezdan Misimović, Samir Muratović, Elvir Rahimić, Dario Damjanović, Sejad Salihović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Edin Džeko, Zlatan Muslimović, Vedad Ibišević, Admir Vladavić, Ermin Zec i Senijad Ibričić.