Nogomet
694

Sušić u Innsbrucku: Poraz nam nije trebao, Džeko nije zaslužio zvižduke

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Zaslužena pobjeda Egipta na čemu im čestitam. Prvo poluvrijeme smo odigrali korektno, a u drugom loše. Nije mi jasno kako smo primili drugi gol. Izgubili smo prijateljsku uttakmicu i zbog toga nisam zabrinut. Ne tražim alibi ali igrali smo bez jednih od najboljih igrača, Miralema Pjanića i Zvjezdana Misimovića, a na poluvremenu sam bio primoran zamijeniti Seada Kolašinca", rekao je Sušić na press konferenciji nakon poraza Zmajeva od Egipta u austrijskom Innsbrucku.

"Nikada nije lijepo izgubiti utakmicu. Nije nam trebao poraz. Vidio sam neke stvari koje me zanimaju u ovoj utakmici i koje će nam pomoći u daljem radu. Možda budemo i mijenjali formaciju u igri, ali budite uvjereni imat ćemo mi jak tim na Svjetskom prvenstvu u Brazilu“, dodao je selektor.

Sušić je ponovio ono što je prije dva dana izjavio za agenciju Anadolija (AA) da će spisak putnika činiti samo oni igrači koji budu igrali u klubovima.

"Bit će onih ljutih i razočaranih ali konkurencija se u našem timu pojačala, dobili smo i dva nova igrača  (Alen Hadžić i Tino Sven Sušić op.a)  koji su pored večerašnjeg poraza pokazali su da se na njih može računati i u budućnosti“, pojasnio je Sušić.

Sušić se osvrnuo i na skandianje publike "Džeko napolje“ na šta im je napadač u nekoliko navrata neprimjereno gestikulisao.

"Postavljam ja pitanje da li se publika ponašala korektno. Džeko je toliko dao ovoj reprezentaciji i bio jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i nije zaslužio da mu se zviždi i skandira 'Džeko napolje'. Bio je iritiran, a ni meni nije bilo ono lijepo čuti. Iznenađen sam ali vjerovatno to nije ona publika koja nas je pratila u posljednje vrijeme“, rekao je bh. selektor.

Igrač ima pravo odigrati dobro, ali i loše, rekao je Sušić.

Selektor bh. tima je komentarišući gestikulaciju Vedada Ibiševića koji je prilikom izlaska iz igre odmahnuo rukom rekao kako "nema nikakvih problema niti nesporazuma sa igračima“.