Nogomet
61

Sušić: Potreseni smo nesrećom u Zenici, ali pripreme teku po planu

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odradila još jedan trening u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pred kvalifikacijsku utakmicu sa Kiprom za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Današnjem treningu prisustvovali su svi reprezentativci koji su nakon treninga napravili i zajednički fotografiju držeći transparent podrške djeci oboljeloj od Subakutnog Sklerozirajućeg Panencefalitisa (SSPE-a)

Selektor naše reprezentacije Safet Sušić je kazao kako pripreme protiču bez ikakvih problema i da svi sa nestrpljenjem očekuju utakmicu sa Kiprom.

"Svi su spremni i pripreme protiču bez ikakvih problema. Momci s nestrpljenjem očekuju utakmicu, imamo još dva treninga, a možda ćemo i na dan utakmice malo trenirati. Atmosfera je malo poljuljana ovom tragedijom, ali izgleda da smo mi nesretna zemlja i malo-malo nešto nam se desi", kazao je Sušić.

Selektor je još istakao da igrači neće gledati utakmice Kipra, dodavši da to nije potrebno, ali da će stručni štab analizirati u toku dana igru Kipra.

"Danas ću sa svojim saradnicima gledati utakmicu, a igrači neće. Ovaj put mi mislimo na sebe, jer se zna da ćemo imati loptu u posjedu i vrlo lako ćemo vjerovatno dolaziti do njihovih 30 metara nakon čega još trebamo realizaciju. Ne smijemo im dati previše prostora za kontranapad i momci su svjesni da trebamo pobijediti", dodao je Pape.

Na pitanje novinara sa koliko će napadača naša reprezentacija napadati, selektor je kazao da će uvijek biti dva ili tri napadača koji će odraditi dobar posao.

"Tokom kvalifikacija ćemo igrati sa dva ili tri napadača, ako to budu dva to će biti Vedo i Džeko, ako njih ne bude bit će dva igrača sa strane - Hajrović i Višća. Ja mislim da imamo ekipu koja može dati tri gola, ali kako mi igramo, svako i nama može dati gol. Sumnjam da oni mogu dati više od jednog ili dva i to je najvažnije. Imamo ekipu koja može naći lako rješenje u ovim utakmicama", izjavio je Sušić.

Selektor još uvijek nije odredio prvih 11 koji će istrčati na teren u utakmici protiv Kipra, a to bi se moglo dogoditi tek dva do tri sata pred utakmicu.

"Uvijek imam dilemu, nikada nisam imao ekipu tri dana pred utakmicu i vjerujem da ću je imati do sat ili dva pred utakmicu. Možda će igrači znati na osnovu onog što rade na terenu, ali ja sebi dajem za pravo da uvijek promijenim prvih jedanaest igrača. Ova reprezentacija ima 30 godina manje u odnosu na onu na Svjetskom prvenstvu i dobro bi bilo da ovi igrači sazriju i da imamo i mladu i prilično zrelu ekipu", zaključio je Sušić.