Nogomet
131

Sušić naknadno pozvao Kvržića za utakmicu u Izraelu: Brz je i okretan

Piše: N. J.
Zoran Kvržić (Foto: EPA)
Zoran Kvržić (Foto: EPA)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić uputio je poziv igraču Rijeke Zoranu Kvržiću na reprezentativno okupljanje zakazano za sutra u Trening kampu NS/FS BiH u Zenici.

Kvržić je do sada zabilježio dva nastupa za reprezentaciju i to u prijateljskom susretu protiv Argentine te u kvalifikacionoj utakmici za Svjetsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.

Selektor Safet Sušić je u razgovoru za Klix.ba obrazložio svoj potez.

"Kvržić je bio u reprezentaciji, gdje je izgubio mjesto zbog povrede. Međutim, oporavio se i u posljednje vrijeme igra dobro. Gledao sam ga sinoć protiv Lokomotive i pružio je dobru igru", rekao je selektor.

Na upit koliko će nam Kvržić, koji je za reprezentaciju odigrao tek dvije utakmice, trebati u Izraelu, Sušić je odgovorio da je riječ o modernom igraču koji može igrati na više pozicija.

"Kvržić je hitar i okretan igrač, a ukoliko budemo u Izraelu bez Edina Džeke morat ćemo se orijentisati na kontranapade i trebat ćemo brze igrače. Međutim, u ovom trenutku ne mogu reći ko će tačno igrati", naveo je Pape.

On je dodao kako će naši ljekari danas pregledati kapitena Zmajeva Edina Džeku, nakon čega će imati više informacija o njegovoj povredi.

"Siguran sam da će naše medicinsko osoblje učiniti sve da Edin bude spreman za utakmicu sa Izraelom, no u ovom trenutku ja nemam tačnu informaciju o težini njegove povrede, dok ga naši ljekari ne pregledaju", istakao je selektor bh. reprezentacije.

Na kraju je naglasio i kako u ovom trenutku nema nijednog napadača koji je po kvalitetu blizu Edinu Džeki i Vedadu Ibiševiću da bi ga mogao pozvati u reprezentaciju.