Selektor vjeruje u navijače
0

Sušić: Bit će teško u Zenici bez Spahića i Pjanića

Sarajevo-x.com
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Safet Sušić (Foto: Sarajevo-x.com)
Na pres-konferenciji održanoj nakon utakmice u Minsku selektor bh. nogometne reprezentacije Safet Sušić čestitao je svojim igračima na pobjedi, ali i istakao da ih u Zenici čeka veoma teška utakmica, a veliki problem je to što su ostali bez dva ključna igrača - Spahića i Pjanića.

Na početku konferencije novinari iz Bjelorusije pitali su Sušića da li je možda teren pomogao bh. nogometašima da "lako" dođu do pobjede.

"Teren nije bio težak. Mislio sam da će nakon kiše biti težak, ali nije. No, nije bilo lako, iako smo pobijedili 2:0. Očekivao sam pobjedu, kao i selektor Bjelorusije. Imam nekoliko vrhunskih igrača u ekipi, koji su u izvrsnoj formi i imao sam razlog da očekujem pobjedu", istakao je Sušić.

Marjan Mijajlović je pitao selektora ima li ko bolji od reprezentacije BiH.

"Čestitam igračima na izuzetnoj igri i velikoj pobjedi. Očekivao sam da mogu igrati dobro, znao sam da će dati maksimum. Vidio sam da su motivisani i koncentrisani, a kada imaš igrače u vrhunskoj formi pobjedu možeš očekivati", kazao je Sušić, istakavši da se dvije godine čekalo na povratak Sejada Salihovića i da je on u ovoj utakmici pokazao koliko znači za ekipu.

Na konferenciji je selektor "Zmajeva" kazao da će utakmica u Zenici biti veoma teška, jer je zbog žutih kartona ostao bez Pjanića, Maletića i Spahića.

Publika 12. igrač

"To će biti veliki problem. Govorio sam i ranije da će utakmica u Zenici biti teška. A, bez dva ključna igrača bit će još teža. Ali, ne smijemo pokvariti ovo što smo u Minsku ostvarili i na meni je da im nađem zamjene", kazo je Sušić i dodao:

"Nakon ovoga što je bilo ovdje znam da ću imati 12 igrača, to je naša publika u Zenici oni će nam pomoći da dođemo do pobjede."

Džeko se žalio na grčeve, Papac na umor

Sušić je prokomentarisao i igru Saše Papca. Istakao je da je na utakmici pokazao svoju inteligenciju, iako nije bio u formi, u kakvoj je inače.

"Papac je odigrao fenomenalno. Vidio se kvalitet i njegova inteligencija. Nije potrčao 15 dana, ali je racionalno odigrao 90 minuta. Žalio se na poluvremenu. Rekao sam mu da nemam rješenja i zamjenu za njeg i da mora odigrati do kraja. S njim smo dobili veliko pojačanje", izjavio je selektor.

Dodao je i da se Džeko žalio na grčeve, zbog čega ga je odlučio zamijeniti pred kraj utakmice.

Iako su nogometaši BiH utakmicu odlučili još u prvom poluvremenu Sušić se plašio za rezultat sve do sučevog posljednjeg zvižduka.

"Do posljednjeg trenutka sam se plašio za rezultat. Bjelorusi su bili opasni. Oni su dobra ekipa i imao sam razlog da strahujem. Bilo je dosta opasnih situacija."

Nema mjesta euforiji

Istakao je da nema mjesta euforiji i da je pred njegovim igračima dug put da osiguraju mjesto među prve dvije ekipe. Bit će teško u Zenici za četiri dana bez dva ključna igrača i Sušić je otvoreno rekao da ga je strah, no vjeruje u navijače.

"Nije potrebno slati poruku navijačima, mislim da je stadion u Zenici već sada pun", kazao je Sušić kroz smijeh, dodavši da mu je žao što stadion Bilino polje ne prima puno više navijača.