Nogomet
0

Sušić 5. maja objavljuje imena igrača koje poziva na pripreme

FENA
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić 5. maja će objaviti spisak igrača koje će pozvati na pripreme za svjetsko prvenstvo.

Sušić će pozvati 23 igrača koji će se okupiti u Sarajevu 15. maja.

"Na spisku 5. maja bit će igrači koji dolaze na pripreme. To su 23, eventualno 24 igrača, s obzirom na to da se Mujdža još nije oporavio", kazao je Sušić za Agenciju FENA.

Još nije želio govoriti konkretno o imenima, navodeći da će pozvati "naše najbolje igrače".

Kada je u pitanju status dugogodišnjeg reprezentativca Elvira Rahimića, selektor navodi da mu je ponudio mjesto u stručnom štabu.

"Cilj mi je da Rahimić bude s nama na Svjetskom prvenstvu. Ponudio sam mu da bude član stručnog štaba. Ostavio sam mu malo vremena da razmisli i on se javio i rekao da bi volio da bude s nama", kazao je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH okupit će se u Sarajevu 15. maja, a tokom prvog dijela priprema odigrat će prijateljsku utakmicu s U-21 reprezentacijom BiH 22. maja u Gradačcu.

Ekipa će nastaviti pripreme u SAD-u, gdje je planirano odigravanje dvije pripremne utakmice - 30. maja u St. Louisu protiv Obale Slonovače i 3. juna u Chicagu protiv Meksika.

Nogometaši BiH u debiju na svjetskom prvenstvu nastupaju u grupi sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana. Prvi meč igraju protiv Argentine 15. juna u Rio de Janeiru.