Nogomet
133

Sulejman Smajić: Vrijeme je da osvojimo trofej i izađemo u Evropu

Piše: D. B.
Sulejman Smajić
Sulejman Smajić
Olimpic će u srijedu u prvoj utakmici finala Kupa BiH biti gost Širokom Brijegu. Vukovi se nadaju dobrom rezultatu na Pecari, koji bi im omogućio da na svom terenu u revanšu osvoje prvi trofej u historiji kluba, ali i da osiguraju historijski plasman u Evropu.

Olimpic se nakon nekoliko loših rezultata vratio na pobjednički put u prošlom kolu Premijer lige BiH trijumfom nad Slavijom i tako u pozitivnom ozračju dočekuje važnu utakmicu finala Kupa BiH protiv Širokog Brijega.

"Nakon nekoliko utakmica bez pobjede dočekali smo Slaviju na Otoci i upisali sva tri boda, čime smo napravili dobru uvertiru za prvu utakmicu finala Kupa BiH. U našoj ekipi vlada odlična atmosfera, posebno jer nemamo problema s igračkim kadrom", izjavio je Smajić za portal Klix.ba.

Prema njegovim riječima, to što Olimpic igra prvu utakmicu kao gost nije nikakava prednost. Najavio je otvorenu igru i borbu za što bolji rezultat.

"Mislim da nije važno to što igramo prvu utakmicu u gostima. U svakom slučaju namjeravamo da se nadigravamo sa Širokim Brijegom, jer je to ekipa koja gaji takav stil igre. Čeka nas otvorena utakmica, bez taktiziranja. Forma Širokog nas ne treba zavarati, iskusna je to ekipa koja zna igrati na rezultat", rekao je nogometaš Plavih.

Ponajbolji nogometaš Vukova priželjkuje pobjedu na Pecari ili barem remi sa postignutim golom.

"Naravno, najbolje bi bilo kući se vratiti s bilo kakvom pobjedom, ali ne bi bilo loše i kada bismo postigli pogodak u remiju. To bi nam mnogo značilo", kazao je Smajić.

Posebno je saigrače upozorio na Wagnera i Gorana Zakarića.

"U Širokom Brijegu je glavni igrač Wagner, pravi je majstor, pa ako njega neutrališemo, bit će nam puno lakše. No, ne prijeti opasnost samo od njega, jer su tu Zakarić i drugi. Široki je izuzetno kvalitetan kao ekipa", jasan je bio tridesetogodišnji igrač sredine terena.

On vjeruje da Olimpic može do titule osvajača Kupa BiH.

"Realno, vrijeme je da Olimpic osvoji neki trofej i napokon izađe u Evropu", smatra Smajić.

Aktuelnu sezonu Olimpica je pozitivno ocijenio.

"Iza nas će uskoro biti sezona koju možemo ocijeniti dobrom. Moglo se možda više u prvenstvu, ali, ako bismo osvojili Kup, to bi bilo fantastično, jer bismo prvi put izašli u Evropu", završio je Smajić.

Prva utakmica finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Olimpica igra se na Pecari u srijedu.