Pogrešna procjena
7

Sudija Lahoz možda je spriječio tragediju, nokautiranog Vertonghena vraćali na teren

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni sudija Mateu Lahoz odradio je sjajan posao u prvom meču polufinala Lige prvaka između Tottenhama i Ajaxa, a posebno impresivna bila je reakcija kada se povrijeđeni Jan Vertonghen želio vratiti na teren.

Lahoz je tokom svih 90 minuta držao potpunu kontrolu nad utakmicom i nije napravio nijednu grešku, zbog čega je dobio veliki broj pohvala nakon same utakmice.

Ipak, jedna situacija posebno je interesantna. U prvom poluvremenu Tottenham je ostao bez Jana Vertonghena koji je slomio nos nakon sudara sa zemljakom i saigračem iz reprezentacije Belgije Tobyjem Alderweireldom, a kada je zaustavljeno krvarenje, tražio je da se vrati u igru.

Vidjevši to, Lahoz se uputio prema aut liniji gdje je Vertonghen stajao sa svojim medicinskim timom i upozorio ih je da takva povreda nije bezazlena i da još jednom provjere može li Belgijanac ući na teren i nastaviti utakmicu.

Ubrzo nakon toga, Vertonghen je počeo gubiti svijest i bio je vidno van sebe, a uz pomoć nekoliko ljudi zaputio se prema svlačionici. Zbog prvobitne želje da vrate igrača u teren, medicinski tim Tottenhama našao na velikom udaru, dok je Lahoz zbog svoje reakcije sasvim zasluženo dobio pohvale.