Scena obišla svijet
90

Sudija iz Srbije žestoko kažnjen zbog korištenja mobitela, podržao ga igrač Rome

N. K.
Trenutak kada je sudija provjeravao svoju odluku (Foto: Screenshot)
Trenutak kada je sudija provjeravao svoju odluku (Foto: Screenshot)
Scena s niželigaške utakmice između Popovića iz Vrnjaca i Apolona 2018 odigrane blizu Vrnjačke Banje u Srbiji obišla je svijet, a nakon što je sudija Stefan Lazović kažnjen skidanjem s liste arbitara stigle su i poruke podrške.

Naime, mladi sudija iz Kraljeva je utakmicu sudio bez ijednog pomoćnika, a prilikom donošenja jedne odluke poslužio se snimkom s mobitela jednog od gledatelja.

Sekretarijat Strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza Raškog okruga je po hitnom postupku izbrisao Lazovića s liste sudija što je izazvalo bijes nogometne javnosti u Srbiji.

"Podrška za Stefana Lazovića! Zašto samo on ispašta, zašto tako rigorozna kazna, zašto doživotna zabrana suđenja? Kako je moguće da nema kazne za delegata i sve druge nadležne iz odgovornog FS tog okruga? Kako se moglo dopustiti odigravanje utakmice bez jednog pomoćnog sudije?! Ko je tu odgovoran? Zašto se koplja lome na Stefanu? Na kraju krajeva, to što je pogledao snimak i preinačio odluku, samo govori o tome da je želio da sve bude POŠTENO! Govori o tome da nije robovao svojoj sujeti nego je priznao i ispravio grešku. Pa ovaj snimak je obišao svijet i sada su milioni ljudi čuli za 'tamo neke' nogometne klubove Popović i Apolon, kao i selo Vrnjci! Ukratko, apeliramo na sudijsku organizaciju i na nadležne organe - sada vi PREINAČITE odluku! Neka i kod vas proradi VAR sistem i ukinite kaznu. Ispravite GREŠKU! PODRŠKA ZA STEFANA LAZOVIĆA!", objavljeno je na Instagram stranici Ftbl.serbia. Objava je brzo prikupila na hiljade lajkova, a među brojnim komentarima ističe se onaj sa službenog profila Rominog veznjaka Nemanje Matića.

Nekadašnji igrač Chelseaja i Manchester Uniteda je iskazao podršku Lazoviću putem emotikona s podignutim rukama.