Nakon teksta na Sarajevo-x.com
0

Sudija Grabus otkazao suđenje utakmice u Mostaru

Piše: Edin Isanović
Nakon što je portal Sarajevo-x.com prvi objavio priču kako će prvenstveni dvoboj 19. kola između Zrinjskog i Sarajeva voditi dvojica sudija koji su prošle sezone, u sudaru istih klubova, oštetile tim sa Koševa, došlo je do otkaza sudije Elvira Grabusa.

Da podsjetimo, prvobitno su za ovaj meč delegirani Predrag Stankić iz Bijeljine, a za pomoćnike Elvir Grabus iz Travnika i Anto Sučić iz Nove Bile.

Prva dvojica teško su oštetili tim sa Koševa u prošloj sezoni kad je priznat neregularan gol "Plemića“ iz ofsajda.

Drugi pomoćnik tada je bio Tihomir Sučić iz Livna. Tadašnja Uprava FK Sarajevo sazvala je i pres konferenciju nakon pomenutog meča.

Prema riječima Hajrudina Šumana, tadašnjeg predsjednika FK Sarajevo, Grabus je nekoliko puta svirao nepostojeće ofsajde igračima u bordo dresovima, čime je direktno utjecao na njihovu igru. Pred njegovim očima je igrač Zrinjskog Žuržinov laktom udario igrača Sarajeva na što je Grabus "zažmirio".

Iz FK Sarajevo tada su zatražili sankcionisanje sudijskog trojca i kontrolora meča, koji su odlukom Komisije za suđenje suspendovani na osam kola.

Nakon informacija u medijima da je jedan od sudija ponovo Elvir Grabus, on je odlučio da otkaže dijeljenje pravde pod Bijelim brijegom. Umjesto njega delegiran je Zlatan Bećirević iz Mramora.

Treba naglasiti da aktuelno rukovodstvo kluba iz Titove 38/b nije tražilo izuzeće spornih sudija.